Νέα σιδηροδρομική τραγωδία συγκλονίζει την Ισπανία, μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας στην περιοχή του Τολέδο, περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή που συνδέει τη Μαδρίτη με την Ανδαλουσία, εμπλέκοντας έναν συρμό της κρατικής εταιρείας Renfe και έναν της ιδιωτικής Iryo. Η πρόσκρουση ήταν ιδιαίτερα βίαια, προκαλώντας τον εκτροχιασμό βαγονιών, ενώ στα δύο τρένα επέβαιναν συνολικά περισσότεροι από 500 επιβάτες. Τα σωστικά συνεργεία και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται στο σημείο δίνοντας μάχη για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για δεκάδες θύματα και δεκάδες σοβαρά τραυματίες, προειδοποιώντας ότι ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε βαθιά σοκαρισμένος, εκφράζοντας μέσω ανάρτησής του τη θερμή συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στα θύματα και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν στην ακύρωση του σημερινού πολιτικού τους προγράμματος, ενώ η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή διακόπηκε πλήρως.





Source link