Ο Ολυμπιακός δε θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερο ξεκίνημα για το 2025, αφού στο πρώτο ματς του νέου έτους διέλυσε τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό με 86-66 και ανέβηκε στο 10-1, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Οι «πράσινες» βρίσκονται σε κακό «φεγγάρι» και μετρούν πλέον τέσσερις διαδοχικές ήττες (είχαν προηγηθεί αυτές απέναντι σε Πανσερραϊκό, Αθηναϊκό και Πρωτέα Βούλας). Η αλλαγή της Βασιλείας Γκουζίνη με τον Γιώργο Σίμο δεν φάνηκε, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο του ματς, να αλλάζει κάτι.

Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκες» κάλυψαν και τη διαφορά από το ντέρμπι «αιωνίων» του πρώτου γύρου, όταν είχαν ηττηθεί με 62-55 και οδεύουν ολοταχώς για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Οι κορυφαίες

Η Ελεάννα Χριστινάκη ήταν χωρίς αμφιβολία η MVP για το σύνολο του Θάνου Νίκλα, κάνοντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι με 27 πόντους (5/7 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. Την ακολούθησε η Μέριτ Χέμπε με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ. Άλλους 16 πόντους προσέφερε η Ιβάνα Ράτζα.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, σπουδαία εμφάνιση έκανε η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου με 23 πόντους (5/9 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, χωρίς όμως να βρει ιδιαίτερη υποστήριξη από τις συμπαίκτριές της και δη από την Τζάσμιν Τζόουνς, η οποία έμεινε μόλις στους 2 πόντους σε 22’14” συμμετοχής. Καταστροφικά και τα 23 λάθη των «πρασίνων».

Η αναμέτρηση

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ στην πρώτη περίοδο (20-17, 10′), με τον Ολυμπιακό να είναι αρκετά αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι (5/6 δίποντα), αλλά όχι μακριά από αυτό (2/9 τρίποντα) και τον Παναθηναϊκό να κάνει 6 λάθη στο δεκάλεπτο, σπαταλώντας κατοχές. Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος έτρεξε σερί 14-0 για να διαμορφώσει το 29-24 του 14′ σε 43-24 στο 28’46”. Οι «ερυθρόλευκες» πήγαν τελικά στα αποδυτήρια στο +16 (45-49, 20′), έχοντας την Ράτζα στους 12 πόντους, τη Χριστινάκη στους 13 και την Χέμπε στους 10, την ώρα που μοναδική διψήφια για τις «πράσινες» ήταν η Σταμολάμπρου με 12 πόντους.

Χριστινάκη και Σταμολάμπρου συνέχισαν να λάμπουν στην τρίτη περίοδο, βάζοντας 10 και 11 πόντους αντίστοιχα. Η διαφορά ήταν στο ότι ο Θάνος Νίκλας έπαιρνε βοήθειες και από τις υπόλοιπες παίκτριές του, σε αντίθεση με τον Γιώργο Σίμο, που δεν έβλεπε καμία άλλη αθλήτρια σε θέση να απειλεί σταθερά. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 68-51 στο 30′. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση και μείωσε στους 11 (75-64) στο 36′, όμως οι γηπεδούχες επανέφεραν τη διαφορά στο ύψος των 20 μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης (86-66).

Οι διαιτητές: Μαρινάκης, Χριστινάκης, Μπον

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-29, 68-51, 86-66

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Θάνος Νίκλας): Χέμπε 23 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ράτζα 16 (3/7 τρίποντα, 3 λάθη), Πηλακούτα, Καρλάφτη 1 (3 κλεψίματα), Λάμπερτ 10 (2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 κλεψίματα), Δίελα, Χριστινάκη 27 (5/11 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 2/2 βολές), Κολλάτου (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τόμπιν 9 (11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ, 3 λάθη)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Σίμος): Σταμολάμπρου 23 (4/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καρακασίδου 9 (1), Κωτούλα (2 ασίστ), Τσβίτκοβιτς 8 (0/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Αλεξανδρή 5 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χατζηλεοντή 4 (3 ριμπάουντ), Ντίξον 13 (9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη), Τζόουνς 2 (3 ασίστ, 4 λάθη), Χαιριστανίδου 2 (2 ριμπάουντ)



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ