Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση προχωρά με μόνο γνώμονα την παραμονή στην εξουσία (audio)

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: Η αντίθεση στη βία δεν είναι μόνο θέμα δημοκρατίας, είναι κυρίως θέμα πολιτισμού του καθενός μας.

Δεν μπορώ να συμμεριστώ απόψεις, οι οποίες λένε «καταδικάζω τη βία, αλλά ας πρόσεχε αυτός ο οποίος ήταν θύμα της βίας για το πώς ψήφισε στη Βουλή, ή για το πώς τοποθετήθηκε σε μια δημόσια ομιλία του». «Το διαφωνώ και σε δέρνω» δεν είναι χαρακτηριστικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας, πρόσθεσε. Πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και στο δημόσιο λόγο και προβλέπονται σχετικές κυρώσεις και στη Βουλή που φτάνουν μέχρι και την αποβολή από την αίθουσα και την κράτηση της χορηγίας που παίρνει ο βουλευτής, ανέφερε ο κος Χατζηδάκης. Με την λογική των αστερίσκων και των υποσημειώσεων ( ας πρόσεχε αυτός), στο τέλος θα γίνουμε ζούγκλα και θα το πληρώσουμε όλοι μαζί, δεν μπορούμε να γίνουμε μια κοινωνία ξυλοδαρμών, σημείωσε. Όποια χαρακτηριστικά και να έχει αυτός που βαράει τον άλλο, όποια ταμπέλα και να έχει, ακροδεξιός, ακροαριστερός, απλά τραμπούκος, χούλιγκαν, ο ξυλοδαρμός είναι ξυλοδαρμός, υπογράμμισε. Η οικογένεια του θύματος υφίσταται τις ίδιες συνέπειες, η δημοκρατία μας υπονομεύεται και ο πολιτισμός μας ευτελίζεται, υποστήριξε.
Ερωτηθείς για το Σκοπιανό ζήτημα και πώς βλέπει να εξελίσσεται το θέμα, ο κος Χατζηδάκης είπε ότι δεν γνωρίζει και πρόσθεσε ότι μπερδεύει η τοποθέτηση του κου Καμμένου, ο οποίος δημόσια είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση και πρόσθεσε: «μας έχει μπερδέψει η στάση του Πρωθυπουργού που συζήτησε για δυο μέρες το όνομα Μακεδονία του «Iliden» και την 3η μέρα αυτό το όνομα ξεχάστηκε και αυτή την ώρα νομίζω ότι υπάρχει μια γενικότερη σύγχυση, υποστήριξε. Η δική μου εκτίμηση είναι -πρόσθεσε- ότι η κυβέρνηση ίσως βρει τις ψήφους στη Βουλή αν θέλει να φέρει κάποιο σχέδιο, υπογράμμισε. Θα έχει πρόβλημα όμως -συμπλήρωσε- με τον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια, πολλοί από αυτούς ήταν δικοί της ψηφοφόροι. Ερωτηθείς για τη θέση της ΝΔ είπε ότι θέλουμε μια λύση που να αντιμετωπίζει το ζήτημα σφαιρικά και στην ολότητά του και αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια λύση, υπάρχει μια σαλαμοποίηση της λύσης, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Ερωτηθείς για το αναπτυξιακό σχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή ο κος Χατζηδάκης είπε ότι διερωτάται γιατί μάς ταλαιπώρησε η κυβέρνηση τρία χρόνια καθυστερώντας την παρουσίαση αυτού του σχεδίου. Δεν λέει και κάτι το οποίο μας εντυπωσιάζει, κατεβλήθη μια προσπάθεια να βρεθεί ένας ελάχιστος κοινός παρονομαστής μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών και στο τέλος βγήκε ένα κείμενο γενικόλογο και επαναλαμβάνει αυτά τα οποία η κυβέρνηση είχε διακηρύξει και για το μέλλον, συμπλήρωσε. Η κυβέρνηση τελικώς προχωρά με μόνο γνώμονα την παραμονή στην εξουσία και με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να εμπνεύσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στις αγορές, είναι μια κυβέρνηση σε αμηχανία και σύγχυση, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-23 11:08:04

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ