Τσιόδρας: Είναι καιρός για μια συνολικότερη αλλαγή στον εκλογικό νόμο (audio)

Έχουμε ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων Περιφερειών και προφανώς και της Β΄Αθήνας, όμως πιστεύουμε ότι είναι καιρός για μια συνολικότερη αλλαγή στον εκλογικό νόμο. Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε στην διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής θητείας εκλογικό νόμο δεν περιλαμβανόταν από την αρχή η κατάτμηση της Β΄Αθηνών, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο εκπρόσωπος Τύπου με το Ποτάμι, Δημήτρης Τσιόδρας.

Θα πάμε στη συζήτηση με τον κο Σκουρλέτη- διευκρίνισε- και ως Ποτάμι και ως Κίνημα Αλλαγής με ένα πλαίσιο θέσεων, το οποίο περιλαμβάνει ευρύτερες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκλογικό σύστημα και είναι μια ευκαιρία οι πολιτικές δυνάμεις γύρω από αυτές τις θέσεις να συμφωνήσουν, πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τις φήμες- δηλώσεις ότι ο κος Θεοδωράκης θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο κος Τσιόδρας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι είναι σύνηθες να υπάρχει παραφιλολογία στην Ελλάδα.
Υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές, αν και είμαστε από διαφορετικούς χώρους, τόνισε, αυτό που ξεκινήσαμε με ελπίδα, δηλαδή το νέο φορέα και με την εντολή 212.000 ανθρώπων να το φέρουμε εις πέρας, δηλαδή να φτιάξουμε ένα πραγματικά προοδευτικό κίνημα.  Οι διαφορετικές φωνές είναι πλούτος και διαφορετικές απόψεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν, οι οποίες θα εκφράζονται σε μια σειρά από ζητήματα.
Προσπαθούμε στα κυρίαρχα θέματα να υπάρχει συναντίληψη και να διαμορφώνεται ένα πλαίσιο το οποίο επιτρέπει στις διαφορετικές φωνές να συνυπάρχουν, επεσήμανε ο κος Τσιόδρας.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-16 14:09:45

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ