Τουρκία: Δεξαμενόπλοιο προσέκρουσε σε έπαυλη στα στενά του Βοσπόρου

Θαλάσσιο ατύχημα έλαβε χώρα  στα Στενά του Βοσπόρου, όπου δεξαμενόπλοιο μήκους 225 μέτρων προσέκρουσε σε ξέρα και καρφώθηκε σε ιστορική έπαυλη του 17ου αιώνα.

Tanker slams into waterfront mansion on the Bosphorus#Turkey #Istanbul pic.twitter.com/bRdRbqCo6L
— Press TV (@PressTV) April 7, 2018

Το Στενό του Βοσπόρου, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο, έκλεισε καθώς οι τουρκικές αρχές προσπαθούν να ρυμουλκήσουν το τάνκερ με σημαία Μάλτας, που κατέληξε στο ιστορικό αρχοντικό της Κωνσταντινούπολη στην ασιατική – ανατολική πλευρά, στην περιοχή Anadolu Hisarı. Οπως φαίνεται και στις εικόνες οι καταστροφές είναι τεράστιες, ενώ ως αιτία του ατυχήματος εικάζεται ότι είναι το πηδάλιο που κόλλησε σε ξέρα.

The Hekimbasi Salih Efendi Mansion, a red iconic building in Kanlıca on the shore of Bosphorus, was built in the eighteenth century, for the family of Salih Efendi, who was the first medical school graduate of the Ottoman Empire.
— Ahval (@ahval_en) April 7, 2018

Τα διεθνή πρακτορεία σχολιάζουν ότι το ατύχημα, που από τύχη δεν προκάλεσε απώλειες αλλά και διαρροή πετρελαίου, υπενθυμίζει ότι τα Στενά του Βοσπόρου δεν είναι ασφαλής δίοδος για τα τεράστια δεξαμενόπλοια.
ΠΗΓΗ:Reuterswww.ert.gr

2018-04-07 20:57:03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ