Την ίδρυση επιτροπής για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Η Αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας επιτροπής, η αποστολή της οποίας θα είναι η προώθηση της εγχώριας τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η επιτροπή αυτή που αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου παρουσία εκπροσώπων από την Google, την Amazon και το Facebook. Την ανακοίνωση έκανε ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Κράτσιος, αναπληρωτής επικεφαλής στο Γραφείο Τεχνολογίας του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ρομποτική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για την ενίσχυση των θέσεων εργασίας που απειλούνται από την αυτοματοποίηση.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, η διοίκηση του Τραμπ έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της βιομηχανίας της τεχνητής νοημοσύνης δίνοντας προτεραιότητα στην έρευνα και την ανάπτυξη. Ο κ. Κράτσιος σημείωσε ότι το Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου θα εκδώσει σύντομα ένα πενταετές σχέδιο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης STEM, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για την αύξηση του αριθμού των φοιτητών που εργάζονται στην έρευνα τεχνητής νοημοσύνης.
Οι ΗΠΑ κάνουν ήδη σημαντικές επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η αμερικανική κυβέρνηση δαπάνησε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 για αναπτυξιακά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και για διαβαθμισμένες χρήσεις όπως η άμυνα και η συλλογή πληροφοριών. Επιπλέον, οι ιδιώτες επενδυτές δαπανούν περισσότερα χρήματα στις νεοσύστατες επιχειρήσεις συγκριτικά από άλλες βιομηχανίες, ποσό που ανέρχεται στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης για το 2016.
Ο κ. Κράτσιος δήλωσε πως «για να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό κόσμο και την κυβέρνηση». Προσέθεσε επίσης ότι η έρευνα AI θα μπορούσε να βελτιωθεί «ανοίγοντας την πρόσβαση στις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, με τρόπους που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή ή την ασφάλεια».
ΠΗΓΗ: Futurismwww.ert.gr

2018-05-11 12:47:35

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ