Τα stress tests των τραπεζών στο προσκήνιο-Στην Αθήνα η Νουί του SSM

Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress tests) είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν το Σάββατο, 5 Μαΐου, από τον εποπτικό βραχίονα (SSM) της ΕΚΤ με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι τα περάσουν τον πήχη.
Η επικεφαλής του SSM, Ντανιελ Νουί, έρχεται επίσης στην Αθήνα στα πλαίσια της ετήσιας επίσκεψης που πραγματοποιεί στις χώρες των οποίων τα τραπεζικά συστήματα εποπτεύει. Η κ. Νουί, η οποία θα έχει συναντήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Στουρνάρα, υπουργούς και άλλους, θα επιστήσει την προσοχή των τραπεζών στην επιθετικότερη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.
Σε αυτά τα πλαίσια, η κ. Νουί, η οποία είχε βρεθεί στην Αθήνα τον Μάρτιο για να συμμετάσχει σε οικονομικό συνέδριο, αναμένεται να επιμείνει στην αύξηση των πλειστηριασμών και στην αύξηση των πωλήσεων.
Οι τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε εκδόσεις ομολόγων για να ενισχύσουν τα εποπτικά κεφάλαια και την ρευστότητά τους με διαβατήριο τα stress tests και την σημαντική μείωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα.
H απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου έχει σταθεροποιηθεί κάτω απο το 4%. Επίσης, σύντομα, ίσως και σήμερα, αναμένεται η ετυμηγορία του καναδικού οίκου αξιολόγησης DBRS για το ελληνικό αξιόχρεο που ίσως οδηγήσει σε αναβάθμιση. www.ert.gr

2018-05-04 09:45:18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ