Τασούλας: Η κατάτμηση της Β’ Αθήνας είναι μια πρόταση-δόλωμα (audio)

Στην εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα Σκουρλέτη για ενημέρωση σχετικά με την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και του υπολοίπου Αττικής, προέβη ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.

Καλό είναι οι συζητήσεις για θέματα εκλογικού συστήματος να γίνονται στο ξεκίνημα της θητείας της Βουλής, ώστε ο χρόνος να είναι ανύποπτος, εξήγησε, επισημαίνοντας ότι, η κυβέρνηση δεν θέλει να συζητήσει αυτοτελώς για τη Β΄Περιφέρεια Αθήνας ή κάποιες μεγάλες περιφέρειες, αλλά το συζητά σε συνδυασμό με την επαναφορά της πρότασης για την απλή αναλογική και αν είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τις επόμενες και όχι από τις μεθεπόμενες εκλογές.
Είναι μια πρόταση -δόλωμα για επανάληψη της απόπειρας να έχουμε απλή αναλογική στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι να συζητηθεί το θέμα της κατάτμησης μεγάλων περιφερειών, σε συνδυασμό με το αίτημα, εδώ και δύο, χρόνια, να δοθεί ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού.
Ο κ. Τασούλας, δήλωσε ότι από τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών, προέκυψε ανανέωση των ενεργών μελών κατά 50%, κάτι που χαρακτήρισε θετικό σε μία περίοδο αμφισβήτησης της πολιτικής. επισημαίνοντας ότι οι παλαιότεροι πρέπει να ανοίγουν δρόμο στους νεώτερους, ώστε να προκύπτει ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τρόπο ομαλό και όχι κανιβαλικό.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-05-14 13:34:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ