Στο Μαξίμου ο Νίκος Κοτζιάς-Πιθανόν σήμερα το τηλεφώνημα (video)

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται την ώρα αυτή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κυρίως για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Η άλλη πλευρά είναι αυτή που καλείται τώρα να αποδείξει αν όντως επιθυμεί συμφωνία με την Αθήνα, με τα χαρακτηριστικά που έχει περιγραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι στα Σκόπια, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών επεχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για ρήγμα στις μεταξύ τους σχέσεις, ως εκ τούτου είναι κάτι που μένει να φανεί αν όντως υπήρχε ρήγμα και κυρίως, αν όντως αυτό γεφυρώθηκε.
Κυβέρνηση ΠΓΔΜ: Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Ζάεφ-Ντιμιτρόφ
Η κυβέρνηση της πΓΔΜ διέψευσε πληροφορίες περί διάστασης απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, η οποία εκκρεμεί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
Ωστόσο είναι άγνωστο για την ώρα εάν στην επικοινωνία αυτή ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποιήσει τη θέση της κυβέρνησής του σχετικά με το κείμενο συμφωνίας για το θέμα του ονόματος, ή ζητήσει παράταση μερικών ημερών.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλοςwww.ert.gr

2018-06-11 11:53:40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ