Προετοιμασίες από ομοσπονδίες & συνδικάτα για την απεργία της 30 Μάη

Στην αντίστροφη μέτρηση έχουν μπει οι προετοιμασίες των συνδικάτων για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της 30 Μάη και με ανακοινώσεις τους, κάνουν γνωστά τα σημεία που θα συγκεντρωθούν.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ενέργειας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Στις 30 Μάη απεργούμε ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή μας διεκδικώντας
• Εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Κατάργηση των ελαστικών μορφών.
• Επαναφορά Μισθών και συντάξεων στην προ μνημονιακή εποχή.
• Καθολικότητα και υποχρεωτική ισχύ των ΣΣΕ.
• Διασφάλιση της πρώτης Κατοικίας.
• Κοινωνικό δίχτυ προστασίας με ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. Ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας.
• Περιορισμός της εξοντωτικής υπερφορολόγησης.
Οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια έχουμε επιπλέον να αντιπαλέψουμε
• το ξεπούλημα των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ.
• για μονιμοποίηση των συναδέλφων μας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επί σειρά ετών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία των Συνδικάτων την Τετάρτη 30 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις:
-στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ)
-στην Ελευσίνα στην Πλατεία Ηρώων στις 10 το πρωί (Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας & Δυτικής Αττικής-ΠανελλήνιοΣωματείο Εργαζομένων στα  Ελληνικά Πετρέλαια)
-στη Θεσσαλονίκη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 11 το πρωί και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Κοινωνικών φορέων.
Aπό την πλευρά της η Ομοσπονδία Εργατών – Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος, αναφέρει: «Οι Εργαζόμενοι στα Τσιμεντάδικα απορρίπτουμε την απάθεια, συσπειρωνόμαστε μαζικά γύρω από την Ομοσπονδία μας και συμμετέχουμ ε στην απεργία στις 30 του Μάη, κατεβαίνοντας στο δρόμο, στις συγκεντρώσεις, αποφασισμένοι
για νέους πανεργατικούς αγώνες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 30 Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11:00 π.μ. και για τους εργαζόμενους στην επαρχία στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα».
Το ΠΑΜΕ «καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις στις 30 Μάη.Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα».
Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί στις 10.30πμ στην Ομόνοια.www.ert.gr

2018-05-24 20:11:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ