Λάμπρος Γεωργιάδης: «Φέτος είναι μία κατακίτρινη χρονιά»! (audio)

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Λάμπρος Γεωργιάδης, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Πρώτο και στα Σπορ» με τον Τάσο Επιτρόπου και τον Νικόλα Παχάκη για τη μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ.

Η… «γαζέλα», όπως ήταν το παρατσούκλι του, γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1963 και η καταγωγή του δεν είναι από την Άρτα, όπως πιστεύουν πολλοί, μιας και ξεκίνησε τη σημαντική καριέρα του στην Αναγέννηση Άρτας, αλλά από την Πρέβεζα.
Με τα κιτρινόμαυρα αγωνίστηκε 7 σεζόν και συγκεκριμένα από το 1986 μέχρι το 1993, ενώ όπως τονίζει ο ίδιος θα είχε να προσφέρει και άλλα πράγματα αγωνιστικά, αν δεν είχε τους σοβαρούς τραυματισμούς. Όπως είναι λοιπόν εύλογα αντιληπτό, ο Γεωργιάδης έχει συνδέσει το όνομα στενά με την ΑΕΚ.
Πιο αναλυτικά μίλησε:
Για τις θέσεις, στις οποίες αγωνίστηκε:
«Η κανονική μου θέση ήταν αυτή του αριστερού εξτρέμ, αλλά και χαφ. Στην ΑΕΚ βέβαια έπαιζα συχνά και ως πλάγιος μπακ, αλλά η αλήθεια είναι ότι πέρασα από πολλές θέσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες».
Για την καριέρα του:
«Στην καριέρα μου κατέκτησα 3 πρωταθλήματα, 1 Σούπερ Καπ και 1 Λιγκ Καπ. Αυτό που μου λείπει από τη συλλογή μου είναι ένα Κύπελλο Ελλάδος, αλλά δεν είμαι αχάριστος. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω και τη 2η θέση με την Εθνική Ελπίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γεγονός που μου επέτρεψε την εγγραφή μου στο Πανεπιστήμιο».
Για τα αθλητικά Γυμνάσια-Λύκεια:
«Δούλεψα για 8 χρόνια σε ένα αθλητικό σχολείο και από την εμπειρία που αποκόμισα, μπορώ να πω ότι πρόκειται για έναν καλό και βοηθητικό θεσμό. Είναι βοηθητικός, καθώς οι απουσίες δικαιολογούνται με μεγαλύτερη ευκολία και ως εκ τούτου οι μαθητές-αθλητές έχουν περισσότερο χρόνο είτε για προπόνηση είτε για αγώνες».
Για την καλύτερη ομάδα που κατά τη γνώμη του είχε η ΑΕΚ:
«Οι επιτυχίες για την ΑΕΚ ξεκίνησαν μετά το 1987. Εκείνη τη χρονιά, παρά το γεγονός πως εμείς ήμασταν αγωνιστικά οι πρωταθλητές, μέσα σε ένα βράδυ άλλαξε ο νόμος και το πρωτάθλημα πήγε στα χέρια της Λάρισας. Εν συνέχεια, ήρθε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο οποίος άρχισε να δημιουργεί κάτι καλό. Παίζαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Τολμώ να πω πως εκείνη η ΑΕΚ ανήκει στις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και πρέπει να επισημανθεί ότι ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός, μιας και οι αντίπαλες ομάδες ήταν ισχυρότατες».
Για την πορεία της ΑΕΚ φέτος:
«Η ΑΕΚ δίκαια κατ´ εμέ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είναι η καλύτερη ομάδα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως στα ντέρμπι είναι αήττητη. Και στην Ευρώπη, αν ήταν λίγο πιο τυχερή και ξεκούραστη θεωρώ ότι θα είχε συνεχίσει».
Για τα παιχνίδια με τη Ντιναμό Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ:
«Η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση, αλλά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο Κίεβο της στοίχισαν. Πολλά ακούστηκαν για τη διαιτησία, αλλά εγώ γενικά δεν μιλάω για αυτά».
Για το Μανόλο Χιμένεθ:
«Η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ εξ αρχής δεν ήταν τόσο δυνατό, για να κρατήσει την Ένωση μέσα και στους τρεις στόχους της. Ήρθαν και μετά οι σοβαροί τραυματισμοί του Μάνταλού και του Γιόχανσον. Επομένως, το ροτέισον ήταν κάτι αναγκαίο και εκ του αποτελέσματος ο Χιμένεθ φαίνεται να δικαιώνεται. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της ΑΕΚ δεν θα είχε φανταστεί τέτοια χρονιά».
Για τον Παναγιώτη Κονέ και για τις μετεγγραφές του Ιανουαρίου:
«Από τον Κονέ περιμένω πολλά. Τον πιστεύω πολύ. Όσον αφορά το Χουλτ και του Μασούντ, θεωρώ ότι είναι καλοί παίκτες, από τη στιγμή που αποκτήθηκαν και μέχρι τώρα έχουν βοηθήσει».
Για το αν ξεχώρισε κάποια παιχνίδια της ΑΕΚ από φέτος:
«Το ΑΕΚ-Ολυμπιακός που έληξε 3-2, την ισοπαλία (1-1) στη Λεωφόρο, αλλά κατά την άποψη μου το κορυφαίο ήταν το «διπλό» μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί πιστέψαμε όλοι ότι το πρωτάθλημα ήταν κοντά, ενώ ταυτόχρονα με αυτή τη νίκη έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό».
Για το Γιώργο Γιακουμάκη:
«Είναι ανερχόμενο ταλέντο και πρέπει να πάρει ευκαιρίες. Όμως, κανένας με ένα γκολ και μία καλή εμφάνιση δεν μπόρεσε να καθιερωθεί σε μία μεγάλη ομάδα. Έχει όλο το χρόνο μπροστά του να κάνει πράγματα».
Για τον επεισοδιακό αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:
«Ως φίλαθλος πιστεύω ότι η αντίδραση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν λανθασμένη. Ναι μεν τους καταλαβαίνω, αφού έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει ο δικέφαλος του βορά στην κορυφή. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Στα γήπεδα υπάρχουν παιδιά και γυναίκες. Δεν είναι ωραίες εικόνες αυτές. Βέβαια, θεωρώ ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είχε επιθετική πρόθεση».
Για τα κοινά χαρακτηριστικά της τότε και της φετινής ΑΕΚ:
«Σεμνότητα, οικογενειακό κλίμα, χαμηλοί τόνοι. Αυτά τα τρία αποτελούν κλειδιά για την επιτυχία. Αγωνιστικά, η ΑΕΚ παίζει και πάλι ωραίο, στρωτό ποδόσφαιρο. Βοηθάει και το γεγονός πως υπάρχει μία σταθερή διοίκηση».
Για τον κόσμο της ομάδας:
«Ειλικρινά δεν υπάρχει. Δεν το λέω για να τους κολακεύσω, αλλά το εννοώ. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από τη στήριξη που έδειξαν στην ομάδα, όταν αυτή δεν βρισκόταν στην Α´ Εθνική».
Για το νέο γήπεδο:
«Είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ σε αρκετούς τομείς. Όταν ακούω Φιλαδέλφεια ανατριχιάζω. Το αναμένω με μεγάλη χαρά. Συγκινούμαι».
Για το κιτρινόμαυρο μπάσκετ και Ερασιτέχνη:
«Φέτος είναι μία κατακίτρινη χρονιά σε όλα τα αθλήματα. Είναι πολύ ευχάριστες οι επιτυχίες για την οικογένεια της ΑΕΚ. Μπράβο σε όλα τα παιδιά».
Για τους αγώνες των παλαίμαχων φιλανθρωπικού χαρακτήρα:
«Συχνά πυκνά μας καλούν, ώστε να βοηθήσουμε κοινωνικές ομάδες. Μας αρέσει αυτό και αυτός είναι ο βασικός ρόλος των παλαίμαχων της ΑΕΚ. Ένα σημαντικό ματς θα γίνει στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα. Επίσης, στις 19 Μαΐου θα λάβει χώρα, όπως και κάθε χρόνο, μία φιλική αναμέτρηση με την Ένωση Ποντίων προς τιμήν της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ για 18η χρονιά τη Μεγάλη Δευτέρα οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του Ιωνικού αγωνίστηκαν για τις Χαμένες Πατρίδες. Το ποδόσφαιρο βοηθάει όλο τον κόσμο»!

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑThe post Λάμπρος Γεωργιάδης: «Φέτος είναι μία κατακίτρινη χρονιά»! (audio) appeared first on sports.ert.gr.

2018-04-07 07:00:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ