Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Novartis

Αποχώρησε το Ποτάμι από την συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να δηλώνει πως «όλοι θα μιλήσουν για μια καλοπαιγμένη παράσταση, για μια διαδικασία-παρωδία. Eίναι μια προσβλητική διαλυτική διαδικασία που δημιουργεί πρόβλημα στις ρίζες του κοινοβουλευτισμού μας. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι για την εικόνα σήμερα της Βουλής και ας αναρωτηθούμε πού οδηγούμαστε. Εμείς πάντως σ’ αυτή την πορεία δεν θα είμαστε παρόντες». Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι το έργο της προανακριτικής ήταν εξαρχής υπονομευμένο, και θα καταγραφεί ως το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι είναι φανερό ότι αυτή η προανακριτική επιτροπή είναι μια προανακριτική-ντεκόρ, ένα​ ​«σκηνικό, για να βγάλουν κάποιοι βουλευτές​ φωτογραφίες για τα προεκλογικά τους φυλλάδια. Με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η προανακριτική Επιτροπή δεν προέβη, σε καμία ανακριτική πράξη​ για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν θέλησε να ψάξει,​ έστω και στο ελάχιστο, αν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα,​ ​δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί διέπραξαν όσα λένε οι τρεις «προστατευόμενοι μάρτυρες» και όσα διασπείρουν όλους αυτούς τους μήνες υπουργοί και τα παπαγαλάκια τους. Κρύψατε τους τρεις μάρτυρες. Αρνηθήκατε κάθε είδους εξέτασής​ ​τους.​ Δεν καλέσατε καν το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, τον κ.Φρουζή» ανέφερε απευθυνόμενος προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τη κυβέρνηση, ότι με πολύ άγαρμπη προσπάθεια επιχειρεί να απαλλάξει τους φίλους της και να καταδικάσει εκ προοιμίου τους αντιπάλους της, ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
«Οι πολίτες θέλουν – και θα ήθελαν – στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. Με βάση αυτά να κρίνουν. Και όχι με αφορισμούς και ηθικές διακηρύξεις.​ ​Γιατί εκτός των άλλων το αφήγημα ‘ηθικοί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και ανήθικοι όλοι οι άλλοι’ είναι αστείο» ανέφερε. Παράλληλα, διαπίστωσε πως υφίσταται «σύστημα εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.​ Δικαστές που ήταν αρεστοί σε υπουργούς και συγκυβερνήτες εκτοξεύονται στην επετηρίδα και άλλοι που είναι ανεξάρτητοι, περιθωριοποιούνται. Έτσι προσπαθείτε να μετατρέψετε τη Δικαιοσύνη​ σε πολιτικό όπλο».
«Εμείς θα επιμείνουμε: Να κόψουμε τους δεσμούς της πολιτικής εξουσίας με τη Δικαιοσύνη» διατράνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Σε ό,τι αφορά τα αδικήματα πολιτικών προσώπων, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι πρέπει να μην υπάρχει σύντομη παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών, να σταματήσει η ασυλία τους. «Πρέπει, δηλαδή, να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να μην αποφαίνονται οι ίδιοι οι πολιτικοί για την αθωότητα τους, ή για την ενοχή των αντιπάλων τους», είπε σχετικά.
Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρότασή του Ποταμιού, να διεκδικήσει αποζημίωση η κυβέρνηση από τη Novartis. «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα το κάνει. Το κάνατε; Για να μας εμπιστευθεί η κοινωνία απαιτούνται τομές​», σημείωσε.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-18 20:05:21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ