ΗΠΑ: «Πλησιάζει στο τέλος» η στρατιωτική αποστολή μας στη Συρία

Η «στρατιωτική αποστολή» που είχε ως στόχο την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πλησιάζει στο τέλος της, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, χωρίς όμως να δώσει κάποια ένδειξη για το πότε θα αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή, όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Κρίνοντας ότι το ΙΚ έχει «καταστραφεί σχεδόν τελείως», η αμερικανική κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους παραμένουν αποφασισμένοι «να εξαλείψουν τη μικρή παρουσία του ΙΚ στη Συρία (…) που ακόμη δεν έχει εξαλειφθεί».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post ο πρόεδρος Τραμπ έχει ζητήσει από τους αρχηγούς των αμερικανικών ενόπλων να αρχίσουν την προετοιμασία της αποχώρησης, χωρίς όμως να ορίσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ο Τραμπ επιμένει επίσης να ασκεί πιέσεις στις πλούσιες αραβικές χώρες της περιοχής να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο στη σταθεροποίηση της Συρίας, στέλνοντας ακόμη και στρατό, εφόσον χρειαστεί, πρόσθεσε η εφημερίδα.
δυνάμεων να αρχίσουν την προετοιμασία της αποχώρησης. «Δεν πρόκειται να αποσυρθούμε άμεσα, όμως ούτε ο πρόεδρος είναι πρόθυμος να στηρίξει μια μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας», είπε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος.
Πηγή: Ρόπιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-,ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-04 18:21:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ