Ειδησεογραφικό startup χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να εξαλείψει τις ανθρώπινες προκαταλήψεις

Με το σλόγκαν «Οι πιο αμερόληπτες ειδήσεις στον κόσμο», το αμερικανικό ειδησεογραφικό startup Knowhere, συνδυάζει τη μηχανική μάθηση και τον ανθρώπινο παράγοντα για να επιβεβαιώσει και να συντάξει τις πιο δημοφιλείς ειδήσεις που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.
Οι ιδρυτές του startup αυτού, πιστεύουν πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξαλείψει μερικές από τις ανθρώπινες προκαταλήψεις, να αντλήσει πληροφορίες από μια μεγάλη ποικιλία πηγών και να συντάξει ειδήσεις με τεράστια ταχύτητα. Για αμφιλεγόμενες και πολιτικές ειδήσεις, δεν περιορίζεται σε μια μόνο είδηση, αλλά διαθέτει διαφορετικές εκδοχές της που προέρχονται από μια αριστερή, δεξιά ή «αμερόληπτη» ειδησεογραφική πηγή.
Πώς λειτουργεί το σύστημα του Knowhere
Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) του ιστότοπου επιλέγει μια είδηση που είναι δημοφιλής στο διαδίκτυο. Έπειτα, εξετάζει περισσότερες από χίλιες πηγές ειδήσεων για να συγκεντρώσει τις λεπτομέρειες αυτής της είδησης. Στη συνέχεια, το AI γράφει τη δική του «αμερόληπτη» εκδοχή της είδησης με βάση τις πηγές που έχει βρει (μερικές φορές μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα). Σύμφωνα πάντα με τους ιδρυτές, το AI να προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανή προκατάληψη, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την «αξιοπιστία» κάθε πηγής.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη και συνιδρυτή του startup, Ναθάνιελ Μπάρλινγκ,κάθε είδηση ελέγχεται από δύο δημοσιογράφους οι οποίοι επιμελούνται το κάθε κείμενο και στη συνέχεια, το τροφοδοτούν στο ΑΙ, βοηθώντας το έτσι να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Έπειτα, ο Μπάρινγκ εγκρίνει κάθε είδηση πριν να δημοσιευθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του Μπάρλινγκ, ήταν δημοσιογράφος στο BBC και του είχε πει χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια δεν ενδιαφέρεται για τα πολιτικά σου πιστεύω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αξιολογούμε όλα τα στοιχεία που ενδεχομένως έχουμε στη διάθεσή μας και στη συνέχεια να φτάσουμε στο πιο ακριβές συμπέρασμα ανεξάρτητα από την πολιτική γραμμή».
Το Knowhere μόλις έλαβε χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
ΠΗΓΗ: Futurism

www.ert.gr

2018-04-10 17:27:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ