Είμαστε αδέρφια με την Τουρκία και θα την υποστηρίξουμε – ΚΟΣΜΟΣ

Εχθρική στάση είχε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, προς τον Έλληνα πρέσβη, Νικόλαο Πιπερίγκο, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα του είναι στενή φίλη με την Τουρκία.

Ο νέος Έλληνας πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν έγινε δεκτός σε κλίμα δυσπιστίας, με τον Αζέρο πρόεδρο να αναφέρει σύμφωνα με το azernews.az: «Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος και συνεργάτης μας αλλά και αδελφική χώρα για εμάς. Χωρίς δισταγμό, υποστηρίζουμε την Τουρκία και θα την υποστηρίξουμε σε κάθε περίπτωση.

Βλέπουμε την ίδια υποστήριξη από τους Τούρκους αδελφούς μας. Υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν για όλα τα θέματα και τους υποστηρίζουμε σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο ».

Απευθυνόμενος στον Νικόλαο Πιπερίγο, ο Αλίγιεφ είπε: «Θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Αυτή η θέση έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με τις οδηγίες μου. Μπορώ να σας πω ξανά ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος αλλά αδελφική χώρα για εμάς. Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας. Έτσι θα είμαστε μαζί τους σε όλα τα θέματα».

Σχολιάζοντας τις σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδας, ο Πρόεδρος Αλίγιεφ είπε: «Θέλω να βρω κάτι θετικό να θίξω, αλλά δυστυχώς δεν το βρίσκω. Ίσως ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία ήρθε στην εξουσία σχετικά πρόσφατα, θα επανεξετάσει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης κατά του Αζερμπαϊτζάν».

Ευχαριστώ στον Αζέρο πρόεδρο από τον Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο twitter ευχαρίστησε τον Αζέρο πρόεδρο για την στάση του.

«Ευχαριστούμε πολύ, αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας! Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για τη στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα έθνος, δύο κράτη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ