Ανησυχία στην Βρετανία από την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων – ΚΟΣΜΟΣ

Η απότομη αύξηση των περιστατικών COVID-19 στη Βρετανία που κατέγραψε 2.988 νέες μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα από τον Μάιο, είναι «ανησυχητική», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, αν και πρόσθεσε ότι η πλειονότητα είναι νέοι άνθρωποι.

«Η αύξηση στον αριθμό των περιστατικών κορονοϊού που είδαμε σήμερα είναι ανησυχητική», είπε.

«Τα περιστατικά είναι μεταξύ νεώτερων ανθρώπων, αλλά έχουμε δει και σε άλλες χώρες στον κόσμο και στην Ευρώπη αυτού του είδους την αύξηση των περιστατικών μεταξύ των νεώτερων ανθρώπων που οδηγεί σε μια αύξηση συνολικά στον πληθυσμό».

Είπε πως όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για να εμποδίσουν την εξάπλωση των μολύνσεων.

Η τάση στον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο και των νεκρών από COVID-19 παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν δύο θάνατοι, οι οποίο επήλθαν 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό στην COVID-19 τεστ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 41.551.

Ο Χάνκοκ είπε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα τοπικά lockdown για να βοηθήσει στην καταστολή των ξεσπασμάτων της ασθένειας, αλλά η κοινωνική απόσταση παραμένει η πρώτη γραμμή άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ