Αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΑΣΕ Δούκας

Αρχίζουν αύριο Σάββατο (5/5) οι ημιτελικοί των πλέι-οφ της Α1 χάντμπολ των ανδρών, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη μάχη των «Δικεφάλων», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στη Μίκρα. Να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς ήθελαν να φιλοξενήσουν το παιχνίδι στο κλειστό του Ευόσμου, προοπτική με την οποία διαφώνησε η Αστυνομία. Στο άλλο ζευγάρι, ο Ολυμπιακός/Ομιλος Ξυνή είναι το λογικό φαβορί κόντρα στον ΑΣΕ Δούκα, σε μία επανάληψη του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας. Για την πρόκριση στους τελικούς απαιτούνται δύο νίκες και τα δεύτερα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για την προσεχή Τετάρτη (9/5). Αν χρειαστεί τρίτο ματς, στο μεν ζευγάρι του Ολυμπιακού με τον ΑΣΕ Δούκα θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο (12 ή 13 Μαϊου), στο δε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα μετατεθεί για την Τετάρτη 23/5, αφού ενδιάμεσα η Ένωση έχει τον διπλό τελικό του Challenge Cup με τη ρουμανική Ποταϊσα Τούρντα.
Ιδιαίτερα αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, με ερωτηματικό τις αντοχές των παικτών της Ένωσης, η οποία έχει ήδη δώσει τρία παιχνίδια την τελευταία εβδομάδα (τον δεύτερο ημιτελικό του Challenge Cup με τη Μαδέιρα και δύο ματς με τον Αερωπό Εδεσσας για την Α΄ φάση των πλέι-οφ). Από την άλλη πλευρά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε 20 ημέρες για να προετοιμαστεί για τους ημιτελικούς, αφού ως δεύτερος της κανονικής περιόδου δεν αγωνίστηκε στην Α΄ φάση των πλέι-οφ. Ο ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα έδρας και να κάνει αύριο το πρώτο βήμα για να επιστρέψει στους τελικούς μετά από διετή απουσία, ενώ η ΑΕΚ θα επιδιώξει να πετύχει το «break», με την ελπίδα να τελειώσει τη σειρά στο ΟΑΚΑ, την προσεχή Τετάρτη. Στην κανονική περίοδο, πάντως, η έδρα αποδείχθηκε δυνατή, με τους «ασπρόμαυρους» να κερδίσουν 26-21 στη Θεσσαλονίκη και την Ένωση να νικά 26-23 στην Αθήνα.
Στην παρθενική του χρονιά στο χάντμπολ, ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει το κύπελλο και θέλει να κάνει το νταμπλ, έχοντας εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Πρώτο εμπόδιο είναι ο -περσινός φιναλίστ της Α1- ΑΣΕ Δούκα, ο οποίος θα παλέψει για την έκπληξη, όμως είναι δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανώτεροι και αποτελούν το ξεκάθαρο φαβορί του ζευγαριού. Άλλωστε, επικράτησαν και στις τρεις φετινές συναντήσεις των δύο ομάδων, με σημαντικότερη νίκη τους το 26-22 στον τελικό του κυπέλλου, που έγινε τον Μάρτιο στη Γλυφάδα. Στο πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν 28-19 στο Δαϊς και 31-19 προ 20ημέρου στο Ρέντη, στο φινάλε της κανονικής περιόδου.
Το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών:
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5
Σπίτι του Χάντμπολ 15:00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (Τζαφερόπουλος-Μπέτμαν)  –ΕΡΤ3–
«Μελίνα Μερκούρη»  19:00 Ολυμπιακός/Ομιλος Ξυνή-ΑΣΕ Δούκα (Βήτας-Σκλαβενίτης)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΑΣΕ Δούκας appeared first on sports.ert.gr.

2018-05-04 13:29:55

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ