Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026, στο Training HUB, η πρώτη εκπαιδευτική δράση της πρωτοβουλίας «βλέπω διαφορετικά», με θέμα «Αυτισμός, Δημιουργικότητα & Συμπερίληψη στη Δημιουργική Βιομηχανία». Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις είχαν καλυφθεί αρκετές ημέρες πριν από την εκδήλωση.

Τη διοργάνωση ανέλαβε το Training HUB, με επιστημονικό συνεργάτη το Κέντρο Ημέρας για τον Αυτισμό «Connect Autism» της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Κεντρικό μήνυμα της δράσης ήταν η ανάγκη να βλέπουμε κάθε άνθρωπο πέρα από τη διάγνωση και τις προκαταλήψεις. Οι εισηγήτριες Χαρά Σπυροπούλου και Γεωργία Μανιατάκου ανέδειξαν τη σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας, της ενεργητικής ακρόασης και του σεβασμού στις ανάγκες κάθε ατόμου στο φάσμα του αυτισμού.

Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και ομαδικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες εξέτασαν τρόπους ενίσχυσης της συμπερίληψης στους χώρους των Μέσων Ενημέρωσης, των οπτικοακουστικών παραγωγών και της δημιουργικής βιομηχανίας.

Η πρωτοβουλία συνεχίζεται με δύο ακόμη δράσεις, στις 6 Νοεμβρίου στο Training HUB, με επίκεντρο τη συμπεριληπτική απασχόληση, και στις 20 Νοεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο τον διάλογο και την ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών.

Το μήνυμα της δράσης είναι σαφές: η συμπερίληψη ξεκινά όταν γνωρίζουμε τον άνθρωπο και όχι όταν τον περιορίζουμε σε μια ετικέτα.



Source link