Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «Ναυτική Εβδομάδα 2025», το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την διεξαγωγή Άσκησης Έρευνας και Διάσωσης, σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025 και ώρα 19:00, στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του Λευκού Πύργου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, η άσκηση αποσκοπεί στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Φορέων σε συμβάντα έκτακτης ανάγκης στο θαλάσσιο χώρο με στόχο την άμεση και συντονισμένη ανταπόκριση.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν στελέχη και επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και συναρμόδιοι Φορείς όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ) και ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Μ.Ο.Φ.Σ).
Η άσκηση είναι ανοικτή για να την παρακολουθήσει το κοινό, το οποίο παρακαλείται να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των διοργανωτών για λόγους ασφαλείας.
Η «Ναυτική Εβδομάδα» αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του ναυτικού ιδεώδους και για την ενημέρωση του κοινού για τα ζητήματα της θαλάσσιας ασφάλειας.