Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιμετρική της Ναυπάκτου στο ύψος της Παλαιοπαναγιάς.
H φωτιά εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο, ενώ στις 06:14 το πρωί της Κυριακής εκδόθηκε μήνυμα από το 112 που καλούσε όσους βρίσκονται στην περιοχή Άνω Πλατανίτη να απομακρυνθούν προς Αντίρριο και Ναύπακτο.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Άνω_Πλατανίτη της Περιφερειακής Ενότητας #Αιτωλοκαρνανίας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Άνω_Πλατανίτη απομακρυνθείτε προς #Αντίρριο και #Ναύπακτο
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
— 112 Greece (@112Greece) June 29, 2025
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα. Αυτή την ώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην περιμετρική Ναυπάκτου καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου, 11 οχήματα και 3 ελικόπτερα.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Πλατανίτη Ναύπακτου, Αιτωλοακαρνανίας.
Κινητοποιήθηκαν 40 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 6ης #ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 3 Ε/Π.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 29, 2025
Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου, 21 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, μηχανήματα έργου και υδροφόρες του δήμου.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι σε δασική έκταση και καίγονται πεύκα, ενώ οι άνεμοι είναι 3-4 μποφόρ βόρειοι βορειοανατολικοί.
Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς αναφέρει: «Ενημερωθήκαμε στις 05:30 για τη φωτιά στα Λαουρδεκέικα. Η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη. Κάναμε εκκένωση στον οικισμό. Πριν από λίγο έφυγε και ο τελευταίος κάτοικος, μια κατάκοιτη γυναίκα. Το μέτωπό είναι πολύ μεγάλο και κατευθύνεται δυτικά πάνω από τον οικισμό Λαουρδεκέικα κατά μήκος του βουνού».