24ωρη ναυτεργατική απεργία στις 18 Απριλίου 2018

Σε απεργιακή συγκεντρωση στις 5.30πμ στην πλατεία Καραϊσκάκη καλούν τα ναυτεργατικά ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Τετάρτη 18 Απρίλη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση: «Να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη η οργάνωση και επιτυχία της απεργίας και η κλιμάκωση με την απεργία για την 1η Μάη, μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας ενισχύοντας την ταξική πάλη, τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά».
Το διεκδικητικό πλαίσιο που ανακοίνωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία είναι:
«Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις
Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια».
www.ert.gr

2018-04-10 15:14:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ