Τα γραφεία του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αλιέων στη Νέα Μηχανιώνα, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αλιευτικός στόλος της χώρας, επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η άτυπη συνάντηση, η οποία εξελίχθηκε σε θερμό φιλόξενο κέρασμα με γκράπα και μεζέδες, έδωσε την ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι επαφές με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αρναία Χαλκιδικής, καθώς και οι δύο δέσμες κυβερνητικών μέτρων για την επιδότηση του πετρελαίου απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ότι τα πιεστικά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν σε πρώτη φάση, ενώ συμφωνήθηκε η στενή παρακολούθηση των τιμών για τη λήψη επιπλέον μέτρων εφόσον απαιτηθεί. Ο κ. Σχοινάς εξήρε την ευπρέπεια του αγώνα των αλιέων και υπογράμμισε ότι προέχει η άμεση καταβολή των κονδυλίων. Για το σκοπό αυτό, κάλεσε τους εκπροσώπους σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ώστε να υποβληθεί πρόταση που θα καλύπτει όλες τις κατηγορίες αλιέων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αλιέων έθεσαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα όλο το φάσμα των αιτημάτων τους για την επιβίωση του επαγγέλματος, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τον αμεσο και ήρεμο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου.



Source link