Ο Νίκος Ανδρουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, παραδέχοντας πως τους τελευταίους μήνες «το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε μια πορεία, θα έλεγα, στασιμότητας και μιας μείωσης των ποσοστών του». Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμαχιών, λέγοντας πως «βάσει του προγράμματός μας θα επιδιώξουμε συμμαχίες. Με ποιους; Με αυτούς που θα έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός και που θα μπορούν να αποδεχθούν αυτά που λέμε».

Ο πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Έχει πρόγραμμα για όλα, για τους θεσμούς, για τη δικαιοσύνη, για το κυκλοφοριακό, για την ακρίβεια, για όλα». Τόνισε ότι «αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα και δεν είναι ο βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, αν επικρατήσουν κόμματα διαμαρτυρίας, είναι δώρο στη Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά με το συνέδριο και την πορεία του κόμματος, επισήμανε ότι «η εσωστρέφεια δεν βοηθά το ΠΑΣΟΚ να πάει μπροστά» και ότι «το συνέδριο δεν θα επιτρέψω να γίνει μία ηχώ δωματίου. Το συνέδριο θα είναι ο βατήρας για την παράταξη για τη μάχη των εθνικών εκλογών». Τόνισε ακόμα ότι «το χρέος κάθε στελέχους είναι το πρόγραμμα να πάει σε κάθε πολίτη».

Αναφερόμενος στην ιστορική πορεία του κόμματος από το 2015, είπε ότι «σαν χθες πριν από έντεκα χρόνια φτάσαμε στο όριο της πολιτικής επιβίωσης. Μας είχαν ξεγράψει όλους. Με μεγάλες θυσίες και μεγάλο κόπο -και με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και με εμένα στη συνέχεια-, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε φιλοδοξία να ξαναγίνουμε κυβέρνηση απέναντι σε μία Νέα Δημοκρατία που δεν σέβεται τίποτα».

Σχολιάζοντας την οικονομική και στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «από 10% του χρόνου, 0,7% μέσα σε δυόμιση χρόνια» και σχετικά με τα κοινωνικά προγράμματα τόνισε ότι «η ακρίβεια στην υγεία, στα ενοίκια και στα τρόφιμα την πληρώνει ο πολίτης και κάποια ολιγοπώλια βγάζουν δισεκατομμύρια».

Για την εξωτερική πολιτική σημείωσε πως «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που, λόγω της τραγωδίας στην Κύπρο και του Αττίλα, θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που υπερασπίζεται τη χάρτα του ΟΗΕ και τα ψηφίσματά του που δίνουν μία βιώσιμη λύση στο Kυπριακό, πρέπει να σταματήσει στο βωμό του να το “παίζει” αρεστός στον κ. Τραμπ». Σχετικά με την πολιτική Τραμπ, τόνισε ότι «η ανθρωπότητα, για να ζει εύρυθμα και να έχει μέλλον και προοπτική, πρέπει οι ηγέτες – αναθεωρητές να είναι στο περιθώριο».

Για τα καθημερινά προβλήματα της Αθήνας, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ εδώ και 10 ημέρες κάνει εκστρατεία με ραδιοφωνικά σποτ για το κυκλοφοριακό στο λεκανοπέδιο παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις» και ότι «προτείνουμε ενιαίο κέντρο διαχείρισης φωτεινών σηματοδοτών».

Τέλος, για τη δικαιοσύνη και τα στελέχη της κυβέρνησης σχολίασε ότι «εδώ έχουμε έναν υπουργό Δικαιοσύνης, σε μία εποχή όπου υπάρχει μεγάλη κρίση των θεσμών, να βγαίνει και να λέει τόσα ψέματα. Για μένα, δεν στέκεται ως υπουργός» και ότι «προφανέστατα, ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που δίνει εντολές στον κ. Φλωρίδη. Γι’ αυτό αγωνίζομαι να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Δεν μπορώ να δεχτώ κατά παραγγελία νομοθέτηση. Δεν μπορώ να δεχτώ η χώρα μου, αντί να βαδίζει στον κανονικό ευρωπαϊκό δρόμο μιας ποιοτικής δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μιας κανονικής χώρας που σέβεται τον πολίτη, που σέβεται τα δικαιώματά του, που δεν εμπλέκεται σε θέματα που αφορούν στη δικαιοσύνη, να έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κουλτούρα της. Προσομοιάζουμε της Ουγγαρίας. Δεν μας αξίζει αυτό».



Source link