Φαγητό δρόμου, γευστικό και προσιτό, μια επιλογή που προτιμούσαν εργαζόμενοι, φοιτητές, αλλά και οικογένειες για ένα φθηνό και γρήγορο γεύμα. Όχι πια.

Οι αυξήσεις στο κρέας, τα ενοίκια, η αυξανόμενη ζήτηση λόγω και της τουριστικής κίνησης και οι υψηλές τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξεύσει στα ύψη την τιμή του απόλυτου ελληνικού φαγητού δρόμου. 

Σε πολλές περιοχές -και όχι μόνο στην Μύκονο- η τιμή του ενός τυλιχτού έχει φτάσει ή ξεπεράσει ακόμα και τα 4,5 ευρώ

Δηλαδή δυο τυλιχτά που είναι -ανάλογα το μέγεθός τους- η τυπική μερίδα για ένα άτομο έχουν φτάσει να κοστίζουν όσο μια μερίδα κανονικού φαγητού. 
Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω. Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται;» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης εστιατορίου.

«Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο. Συν πίτες συν ψωμιά, συν πατάτες και τα υπόλοιπα θα κοντέψει το τάλιρο. Πραγματικά κάνουμε προσπάθεια να μην ανεβάσουμε τίποτα. Δεν το θέλουμε» σημείωσε.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ