Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας, έπειτα από αστυνομική έρευνα που αποκάλυψε την εμπλοκή τους σε σειρά κλοπών το βράδυ της 22ας προς 23η Μαΐου 2024.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο δράστες φέρονται να αφαίρεσαν δύο οχήματα από περιοχές των Σερρών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για να μεταβούν σε φωτοβολταϊκά πάρκα, επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Εκεί, προχώρησαν στην κλοπή δέκα στροφείων καλωδίων, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων.
Τα δύο κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν από τις Αρχές και επιστράφηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.