Χρέος, μεταρρυθμίσεις, αναπτυξιακό σχέδιο στη συνάντηση Μητσοτάκη-Γιούνκερ

Χρέος, μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακό σχέδιο αλλά και οι Ευρωεκλογές του 2019 τέθηκαν επί τάπητος στο σαραντάλεπτο τετ α τετ που είχαν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012. Την απόφαση αυτή, μάλιστα, είχε λάβει τότε το Eurogroup με επικεφαλής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.
Οι δύο τους αναφέρθηκαν και στις επόμενες ευρωεκλογές, που διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν από το ΕΛΚ στις ευρωεκλογές του 2014. Το ΕΛΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τότε και ο κ. Γιούνκερ εξελέγη Πρόεδρος από το Ευρωκοινοβούλιο μετά την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τώρα το ΕΛΚ ετοιμάζεται για τις επόμενες ευρωεκλογές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη.
πηγή ΕΡΤwww.ert.gr

2018-04-26 20:43:42

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ