Τόσκας σε Μητσοτάκη: «Fake news» οι μειώσεις αστυνομικών σε περιπολίες

Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων, αναμένεται να αποδεσμευτούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, σε ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον κατηγορεί για μείωση των αστυνομικών στις περιπολίες.
Ο κ. Τόσκας σε δήλωση- απάντηση προς τον κ. Μητσοτάκη, αφενός μεν επιβεβαιώνει την αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών, σε ευρεία κλίμακα, από την φύλαξη προσώπων, τις επόμενες μέρες, αφετέρου χαρακτηρίζει fake news τα δημοσιεύματα που επικαλείται ο πρόεδρος της ΝΔ, περί σχεδιασμών για μειώσεις των αστυνομικών που κάνουν περιπολίες.
Παράλληλα επισημαίνει ότι οι περιπολίες καθιερώθηκαν επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, ενώ ευχαριστεί τον κ. Μητσοτάκη για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο από τους δέκα αστυνομικούς που φρουρούν το κόμμα του, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.
Όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου, την περασμένη εβδομάδα αποδεσμεύτηκαν 95 αστυνομικοί από δικαστικούς. Αρχικά προβλεπόταν η αποδέσμευση 150 αστυνομικών, αλλά μετά από ενστάσεις που υποβλήθηκαν, οι αρμόδιες επιτροπές κατέληξαν στους 95, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες αργότερα.
Σημειώνεται ότι ένσταση έχει υποβληθεί και από γνωστό επιχειρηματία, από τον οποίο επίσης αφαιρέθηκε η αστυνομική φρουρά, για λόγους που επιβάλουν οι κανονισμοί.
Σε ότι αφορά την αποδέσμευση των υπολοίπων αστυνομικών που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα γίνει από όλες τις κατηγορίες των φυλασσόμενων προσώπων και ήδη μελετώνται οι λίστες των επισήμων και οι αριθμοί των αστυνομικών που διαθέτουν, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις στις αρμόδιες επιτροπές.
Οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν, με εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Τόσκα, θα διατεθούν όλοι στα αστυνομικά τμήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και κανείς δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε γραφείο.
Αρμόδιος παράγοντας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «αυτό δείχνει την βούληση της ηγεσίας, να λύσει ένα πρόβλημα που διαιωνιζόταν, καθώς επί προηγούμενων κυβερνήσεων συγκεντρώνονταν αστυνομικοί στις φρουρές προσώπων και τώρα η αντιπολίτευση κάνει κριτική».
Τόνισε επίσης ότι στο πρόσφατο παρελθόν αποδεσμεύτηκαν πάνω από 700 αστυνομικοί, προκειμένου να διατεθούν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην απάντηση του στην ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη αναφέρει:
«Δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news. Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει.
Άλλωστε, στην κατ΄ ιδίαν επικοινωνία του με τον αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης.
Κατά τα άλλα, να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-10 16:47:22

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ