Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δήμων Αθηναίων και Σκοπίων

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δήμων Αθηναίων και Σκοπίων, υπέγραψαν στα Σκόπια οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των δύο χωρών, Γιώργος Καμίνης και Πέτρε Σιλέγκοφ, με δέσμευση την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων σε διάφορους τομείς, ιδίως σε αυτούς της αστικής ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, του τουρισμού και της πληροφορικής.
Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι οι δύο συναντήσεις του με τον δήμαρχο Σκοπίων, η πρώτη στις αρχές Φεβρουαρίου στην Αθήνα και η δεύτερη την εχθές στα Σκόπια, έχουν οδηγήσει σε μια σχέση φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις, ενώ τόνισε ότι οι διμερείς διαφορές δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.
«Τα διμερή θέματα μεταξύ των χωρών μας, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια, δε θα πρέπει να μας εμποδίσουν από το να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των δύο λαών μας και να βρούμε κοινές λύσεις. Πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω στις πραγματικές ανάγκες, στην ανάγκη για καλύτερη ζωή, για καλύτερο περιβάλλον, στις κοινές απόψεις για την ανάπτυξη των πόλεων μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεργαστούμε, επιδιώκοντας από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για τις κοινωνίες μας. Με τη συνάντηση μας δείχνουμε στον κόσμο ότι δεν είναι η ιστορία μας που μας χωρίζει, ή θα πρέπει να μας χωρίζει, αλλά ο τρόπος που κάποια ακραία στοιχεία την ερμηνεύουν» ανέφερε ο κ.Καμίνης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ έκανε λόγο για ιστορική ημέρα.
Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε  στα Σκόπια και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε τον τάφο του Γιώργου Ζορμπά, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Νίκος Καζαντζάκης τον ήρωά του στον «Αλέξη Ζορμπά».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-04-28 13:04:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ