Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί στην Αθήνα, στο +0,63%

Με ήπια κέρδη 0,63% στις 1.102 μονάδες έκλεισε τη συνεδρίαση της Μ. Πέμπτης η Αθήνα, με τις τράπεζες στο +0,35%. Κλειστή η αγορά αύριο και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Jumbo, της Σαράντης, της Ελλάκτωρ, της Τέρνα Ενεργειακή και του ΟΤΕ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil, της Aegean Airlines και του ΑΔΜΗΕ.

Μικτά είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ήταν υψηλότερος στις νωρίς το απόγευμα συναλλαγές με άνοδο 0,4% και οι κλάδοι ήταν ως επί το πλείστον σε θετικό έδαφος. Οριακές μεταβολές για τον γερμανικό DAX, κέρδη στο Παρίσι.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% τον Μάρτιο και 5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο έδειξε ότι ενώ ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι υψηλός, υπάρχουν συνεχείς ενδείξεις ότι επιβραδύνεται.

Οι επενδυτές θα αναλύσουν επίσης τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς του Μαρτίου, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed αναμένουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα εισέλθει σε ύφεση μετά την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή.

Με κέρδη συνεχίζει η Wall Street. Ο Dow ενισχύθηκε 40 μονάδες ή 0,1%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,3% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,7%.

Διαβάστε ακόμη

Την επόμενη κίνηση ζυγίζει η ΕΚΤ: Πού θα οδηγήσει τα επιτόκια τον Μάιο