Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο Β. Αιγαίο  

Αρχίζει σήμερα στη Μυτιλήνη το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο βόρειο Αιγαίο, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν αύριο με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο αίθριο της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Σκοπός του συνεδρίου , η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική του βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο, ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής, παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.
Οι παράλληλες συνεδρίες θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης, σήμερα και αύριο.
Στο νησί σήμερα και αύριο θα ΄γίνουν συνεδρίες παρουσία των αρμοδίων υπουργών που αφορούν διάφορες θεματικές ενότητές  όπως  αυτές των υποδομών  και τις πολιτικές για την υγεία. Την αναπτυξιακή πολιτική, τα Χρηματοδοτικά Μέσα και  τη Δημόσια Περιουσία. Επίσης θα εξεταστούν θέματα που άπτονται της  νησιωτικής πολιτικής  όπως η Ψηφιακή ανάπτυξη , οι Υποδομές και οι μεταφορές. Θα εξεταστούν επίσης θέματα Τουρισμού πολιτισμού και παιδείας, Αθλητισμού, Αυτοδιοίκησης  και διαχείρισης φυσικών καταστροφών.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-02 07:55:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ