Στις 7 Ιουνίου αρχίζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις -Τα επιστημονικά πεδία (video)

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων για το 2018. 7 Ιουνίου η πρεμιέρα με κάποιες αλλαγές στα επιστημονικά πεδία.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018
ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ: 8/6 – 19/6
ΕΠΑΛ : 7/6 – 21/6
ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΓΕΛ+ΕΠΑΛ): 22/6 – 30/6
Πλήρες πρόγραμμα στο www.minedu.gov.gr
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018
1ο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες.
2ο επιστημονικό πεδίο: Θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.
3ο επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.
4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018
Κατάργηση του 4ου πεδίου (Παιδαγωγικές)
Παιδαγωγικά Τμήματα απο όλα τα πεδία
Εξέταση σε 4+1 μαθήματα
Ώρα έναρξης: 8.30 (3 ώρες)
Οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων θα μπουν στην διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων φέτος στις 8 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή μετά τις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις (4 μαθήματα). Το μάθημα που θα κληθούν να εξεταστούν είναι τα Νέα ελληνικά, μια ημέρα νωρίτερα στις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων οι οποίοι θα εξεταστούν επίσης στα Νέα ελληνικά. Σε ότι αφορά τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.Το πλήρες πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Φέτος οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε 4 επιστημονικά πεδία και όχι σε 5, καθώς έχει καταργηθεί το 4ο επιστημονικό πεδίο που άνοιγε τις πόρτες στις παιδαγωγικές σχολές πλέον οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στις παιδαγωγικές από όλα τα επιστημονικά πεδία.
Όσοι ενδιαφέρονται για σχολές από ένα επιστημονικό πεδίο θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα ενώ όσοι επιθυμούν να ξεκλειδώσουν σχολές και από δεύτερο πεδίο θα εξεταστούν σε 5 μαθήματα.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα από τις 8.00 το πρωί 8.30 είναι η ώρα έναρξης και η διάρκεια εξέτασης του μαθήματος είναι 3 ώρες.
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβαwww.ert.gr

2018-04-05 19:58:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ