Σε 3-4 εβδομάδες η κατάληψη της Μπαχμούτ

Τρεις έως τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για την κατάληψη της Μπαχμούτ από τις ρωσικές δυνάμεις, εκτίμησε ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν σε μήνυμά του στο Telegram.

Η νέα εκτίμηση του Πριγκόζιν έγινε λίγες ημέρες μετά τον ισχυρισμό του ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη.

Οι εισβολείς επιδιώκουν να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων, κάτι που θα τους επιτρέψει να εισβάλουν στην Μπαχμούτ από διαφορετικά σημεία και να προχωρήσουν στην «καταστροφή βασικών στρατιωτικών στόχων», αναφέρει ο επικεφαλής της Wagner.

Με φόντο δεκάδες τάφους μισθοφόρων του, ο Πριγκόζιν είπε: «Αυτό το νεκροταφείο θα πρέπει μια μέρα να γίνει μνημείο για τις μελλοντικές γενιές», αναγνωρίζοντας ότι οι δυνάμεις του έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις μάχες των τελευταίων εβδομάδων για την κατάληψη της Μπαχμούτ.

Ο ουκρανικός στρατός υπερασπίζεται σθεναρά την Μπαχμούτ εδώ και μήνες. Ορισμένα τμήματά της βρίσκονται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο, επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), αλλά οι ουκρανοί στρατιώτες κρατούν τις θέσεις τους στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία είχε πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκων πριν από την έναρξη του πολέμου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, dpa