Σε τροχιά ανάπτυξης ο Τουρισμός – Ενισχύθηκε η οικονομία (video)

Σημαντική αύξηση τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα καταγράφει ο τουρισμός, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία. Στην ετήσια έκθεσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό προβλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο τουρισμός θα «εκτοξευθεί».

Αύξηση σε αφίξεις και εισπράξεις
Θεαματική αύξηση του τουρισμού προβλέπει για την Ελλάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή του, ο τουριστικός κλάδος παρουσίασε αύξηση στις αφίξεις αλλά και τις εισπράξεις.
Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα, όπως αναφέρει το Συμβούλιο, για το 2017 ανήλθαν στα 17,1 δισ. ευρώ. Για το 2018 εκτιμούν πως θα αγγίξουν τα 18 δισ. ευρώ, ενώ το 2028 αναμένεται να εκτοξευτούν στα 28,1 δισ. ευρώ
Η σεζόν ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου με τις πρώτες αφίξεις τουριστών στην κοσμοπολίτικη Μύκονο αλλά και τη Σαντορίνη, ενώ οι κρατήσεις ήδη τρέχουν με ρυθμό ανόδου που ξεπερνά το 30% και για τους υπόλοιπους προορισμούς της Ελλάδας.
Οι tour operators έχουν ήδη «κλείσει» 3,5 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις για φέτος σε σχέση με το 2017, ακόμη και για κρατήσεις σε περιόδους εκτός τουριστικής αιχμής όπως είναι ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος αλλά και ο Μάρτιος, ο οποίος κινείται ήδη ανοδικά.
Ο τουριστικός κλάδος όμως «ανοίγει» και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Όπως αναφέρει το Παγκόσμιο Συμβούλιο:

το 2017 οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έφτασαν τις 459.000,
για φέτος προβλέπει αύξηση 5,2% και αναμένεται να φτάσουν τις 500.000, ενώ
για την επόμενη δεκαετία ο τουρισμός θα συνεχίσει να αυξάνει με ετήσιο ρυθμό αύξησης στο 2,1% με τους εργαζόμενους να φτάνουν τις 600.000.

Ο αριθμός όσων απασχολούνται στον τουρισμό, είτε έμμεσα είτε άμεσα, το 2028 θα είναι διπλάσιος και θα ξεπεράσει το 1,26 εκατ. άτομα.
Θετικό πρόσημο σημείωσαν και οι επενδύσεις εξαιτίας του τουρισμού, σύμφωνα πάντα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό.
Στην έκθεσή του υπολογίζει απορρόφηση στις επενδύσεις ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2017, ενώ εκτιμά πως το 2018 θα αυξηθούν κατά 3,6% και θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία τους ετησίως κατά 5,5% και για τα επόμενα 10 χρόνια.
Ρεπορτάζ: Ρ. Σαβούρδου
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-04-12 18:27:37

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ