Σε λίγους μήνες το ν/σ για το «σπάσιμο» του πρωτοδικείου Αθηνών (video)

Τη λειτουργία, μέσα στο 2019, δύο νέων πρωτοδικείων, σε ανατολική και δυτική Αττική, προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Συνοδευόμενος από τον γγ του υπουργείου, Δημήτρη Παπασπύρου, ο κ. Κοντονής μετέβη το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και του Πρωτοδικείου, Ελευθέριο Γεωργίλη, καθώς και με εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων.
Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου με νομοθετικές διαδικασίες, που θα ξεκινήσουν εντός του έτους, ώστε τα δύο νέα δικαστήρια να στεγαστούν και να λειτουργήσουν το 2019. Όπως, επίσης, είπε, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία. Ανακοίνωσε, δε, την ολοκλήρωση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για τη στελέχωση κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.
Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη συνδρομή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις.
Ο υπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τους δικαστικούς υπαλλήλους της εισαγγελίας και του πρωτοδικείου για το έργο που παρέχουν, για τις τεράστιες, όπως είπε, προσπάθειες που καταβάλλουν με τρομερό φόρτο εργασίας που ξεπερνά πολλές φορές το ανθρώπινο μέτρο.
Ευχαρίστησε ακόμη τους δικαστές για το μέρισμα που συγκεντρώνουν από τις διαιτησίες, το οποίο διαθέτουν για τη βελτίωση υποδομών του πρωτοδικείου και της εισαγγελίας.
Τέλος, εξέφρασε ευχαριστίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την συμβολή του στην ολοκλήρωση, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, έργων αποκατάστασης των κτιρίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-15 13:48:37

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ