Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια (video)

Τα επόμενα βήματα για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εξέτασαν Τσίπρας και Ζάεφ στη μιας ώρας συνάντηση που είχαν, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατ` ιδίαν συνάντηση και με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ο πρωθυπουργός της FYROM δήλωσε πως θεωρεί πως μπορεί να βρεθεί λύση και ότι κατέθεσε προτάσεις, για τις οποίες θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στην Ελλάδα. Στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού (NDK) της Σόφιας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλακανίων, έγινε στο περιθώριο η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού μες τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην οποία έγινε ανασκόπηση των έως τώρα εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας.
Όπως μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Φασουλάς η κατάσταση παραμένει αυτή που ήταν και πριν από τη συνάντηση, και αποτυπώνεται στο «πρόοδος και αισιοδοξία». Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου.

Σκόπια
Ο πρόεδρος των Σκοπίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί από κοινού λύση και είπε ότι καταθέσαμε προτάσεις για τις οποίες θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στην Ελλάδα.

Πηγή: ΕΡΤ
Αποστολή: Γιάννης Φασουλάς
Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος
Σχετική είδηση: Γ. Κατρούγκαλος: Η λύση στο Σκοπιανό βρίσκεται από την άλλη πλευρά (audio)www.ert.gr

2018-05-17 12:42:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ