Πότε η εκχώρηση προσωπικών δεδομένων συνιστά εκβιασμό (video)

Η συγκατάθεση για εκχώρηση προσωπικών δεδομένων σε κάθε εταιρεία παροχής υπηρεσιών πρέπει να περιορίζεται στα απαραίτητα για την συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλιώς εμπίπτει σε εκβιαστικό χειρισμό και παραβίαση της νομοθεσίας, τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Με αφορμή καταγγελίες που έφτασαν στην ΕΡΤ, ότι κέντρο ιατρικών εξετάσεων αρνήθηκε υπηρεσίες σε πελάτη επειδή δεν υπέγραψε συναίνεση για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Μενουδάκος ανέφερε ότι στις περιπτώσεις αυτές διασταυρώνεται η νομοθεσία προστασίας καταναλωτή και η νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Σχετικά με τα περιθώρια αντίδρασης, ο κ Μενουδάκος προσδιορίζει ότι αν πει όχι συγκεκριμένη εταιρεία, συνιστά εκβιαστικό αίτημα εκχώρησης και επομένως παραβίαση προσωπικών δεδομένων κι εκεί υπάρχει η αρμοδιότητα της Αρχής Προστασίας να εξετάζει την καταγγελία.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,  / υπάρχουν πληροφορίες για τον συγκεκριμένο τρόπο που κατατίθεται η όποια καταγγελία, τόνισε ο πρόεδρος της Αρχής.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, Ρεπορτάζ: Προκόπης Αγγελόπουλοςwww.ert.gr

2018-06-07 09:52:25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ