Προσβολές και ύβρεις κατά του Προέδρου της ΑΔΑΕ από γαλάζιους βουλευτές

Αλλεπάλληλες επιθέσεις με προσβλητικούς, ακόμη και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, κατά του Πρόεδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, που τεκμηρίωσε τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και σε άλλους αξιωματούχους εξαπολύουν οι βουλευτές της ΝΔ κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μαρκόπουλος: «Εξελίσσεται στο delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ»

Τη γραμμή της στοχοποίησης του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής και επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ εξέφρασε πρώτος από το Βήμα της Ολομέλειας ο γαλάζιος βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος με συνεχείς υβριστικές αναφορές οι οποίες κλιμακώθηκαν όταν τον αποκάλεσε «το delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ». «Ο κ. Ράμμος λειτούργησε ως campaign μάνατζερ του ΣΥΡΙΖΑ, όχι ως επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής» είπε ο κ. Μαρκόπουλος και του καταλόγισε ότι αγνόησε τη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την παύση των ερευνών στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής ότι «επιδιώκει πολιτικό ρόλο». «Επιδιώκει ναι ή όχι μελλοντικό πολιτικό ρόλο; Ναι ή όχι; Τον προκαλούμε. Μέσα στις επόμενες ημέρες να πάρει θέση. Όχι μισόλογα» είπε ο κ. Μαρκόπουλος. «Τι είναι η ΑΔΑΕ; Τσιφλίκι του πατέρα του; Τι νομίζει ότι είναι ο κ. Ράμμος; Πολιτειακός, πολιτικός παράγοντας;» είπε σε υψηλούς τόνους προκαλώντας αίσθηση στα έδρανα της Ολομέλειας.

Χατζηβασιλείου: «Ευτελίζει το αξίωμα»

Τη σκυτάλη των προσβλητικών προσωπικών επιθέσεων προς τον κ. Ράμμο πήρε από τον κ. Μαρκόπουλο ο συνήθως μετριοπαθής, βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος καταλόγισε στον επίτιμο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι «ευτελίζει το αξίωμα και την αρχή της οποίας προΐσταται». «Μεταβάλλει τον εαυτό του από θεσμικό παράγοντα, σε πολιτικό αν όχι κομματικό» δήλωσε σε υψηλό τόνο ο γαλάζιος βουλευτής και ισχυρίστηκε ότι ο κ. Ράμμος «δεν επιδίωξε ποτέ επικοινωνία με τον πρωθυπουργό». Υποστήριξε δε ότι η ενδεδειγμένη στάση του κ. Ράμμου θα ήταν να επισκεφθεί «συμβολικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Γεραπετρίτης: Δεν είναι υπεράνω του νόμου

Οι κυβερνητικές επιθέσεις κατά του κ. Ράμμου συνεχίστηκαν από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος του καταλόγισε παραβίαση της νομιμότητας με την έρευνα για τις υποκλοπές μέσω των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. «Για τις Ανεξάρτητες Αρχές θα πρέπει να πούμε κάτι το οποίο νομίζω είναι αυτονόητο. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είναι σαφές, δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να το αντιληφθείς. Όλοι υπόκεινται στο Σύνταγμα και τους νόμους» είπε και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ «είναι διοικητικό όργανο και όχι δικαστής». «Δικαστής ήταν, σήμερα είναι διοικητικό όργανο. Και ο τελικός κριτής πάντα σε μια συντεταγμένη πολιτεία είναι τα δικαστήρια, στα οποία εξ όσων γνωρίζω έχει ήδη παραπεμφθεί η υπόθεση και θα υπάρξει μία οριστική κρίση» συμπλήρωσε.