Πουτζντεμόν: Ελπίζω να επιστρέψω και να ζήσω στο Βέλγιο

Την ελπίδα επιστροφής και διαβίωσης στο Βέλγιο, όταν ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες στη Γερμανία, όπου αποφυλακίστηκε με εγγύηση, εξέφρασε ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.
«Επιθυμία μου είναι να επιστρέψω στο Βέλγιο. Αλλά μόνο μετά το τέλος των διαδικασιών εδώ στη Γερμανία, όχι πριν», είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
«Στα σχέδιά μου είναι φυσικά να παραμείνω στο Βερολίνο. Αυτός θα είναι ο τόπος κατοικίας μου μέχρι το πέρας της διαδικασίας», πρόσθεσε. Ερωτηθείς πού θα καταλύσει στο Βερολίνο εκείνος απάντησε γελώντας: «Η αστυνομία γνωρίζει».
Ο Πουτζντεμόν απελευθερώθηκε χθες από τη γερμανική φυλακή όπου κρατούνταν έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου του βόρειου κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ.
Την Πέμπτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης, όπως ζητεί η Μαδρίτη, αλλά έκρινε ότι η έκδοσή του είναι πιθανή βάσει της κατηγορίας περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος.
Ο Πουτζντεμόν είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα έπειτα από την έκδοση ισπανικού εντάλματος σύλληψης κατά την είσοδό του στη Γερμανία.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuterswww.ert.gr

2018-04-07 13:45:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ