Περιφέρεια Αττικής: Εντείνει τους ελέγχους στην αγορά την περίοδο του Πάσχα

Με έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση την εορταστική περιόδου του Πάσχα, η Περιφέρεια Αττικής εντείνει τους έλεγχους στην αγορά, για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την πάταξη των φαινομένων κερδοσκοπίας.
Σε καθημερινή βάση ελέγχονται χώροι εστίασης, χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα χώροι τροφίμων και ποτών, εμπορικά καταστήματα εποχικών ειδών, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.ά.
Οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας διενεργούν καθημερινούς ελέγχους σε τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης. Βάση του προγράμματος που συνεκπονήθηκε με τον ΕΦΕΤ, έχουν πραγματοποιηθεί 61 έλεγχοι σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης, 195 έλεγχοι σε τρόφιμα ζωικής και 126 σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης και έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και παρατηρήσεις. Οι έλεγχοι στα σφαγεία είναι καθημερινοί, ενώ σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους ελέγχους στις πύλες εισόδου: 198 έλεγχοι στα τελωνεία, 33 έλεγχοι σε οχήματα στα λιμάνια, διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας κ.λπ.
Τις τελευταίος 20 ημέρες διενεργήθηκαν 989 αγορανομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις τροφίμων, μαζικής εστίασης, βιομηχανικών ειδών και σε κάθε άλλης κατηγορίας επιχειρήσεις. Επιπλέον έχουν ελεγχθεί αντλίες καυσίμων και γίνονται έλεγχοι για τη ακρίβεια των ζυγαριών. Στους ελέγχους διαπιστώθηκαν 96 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα.
Τέλος, με στόχο τη διασφάλιση των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών, κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας πραγματοποίησαν 2.605 ελέγχους σε όλη την Αττική. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, έγιναν 711 συστάσεις σε επιχειρήσεις διάθεσης τροφίμων και ποτών καθώς και σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπεραγορές κ.λ.π.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-03 13:07:39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ