ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ (ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ)

ΓΡΆΦΕΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ


ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ (ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ)

Η ρήση του αρχαίου τραγικού ποιητή Αισχύλου ‘’ Έργω κ’ Ουκέτι Μύθω’’ δηλ ‘’Με έργα και όχι με λόγια’’ στο έργο του ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ θα μπορούσε να αποδοθεί για τα αποτελέσματα της επιτήρησης των συνόρων μας.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την Αλεξανδρούπολη σε 27 πρέσβεις ξένων χωρών επισημαίνει επικοινωνιακά ότι το 2022 έχει αποτραπεί η είσοδος 260.000 παρανόμων μεταναστών στον Έβρο με σύλληψη 1.500 διακινητών, τα στοιχεία της FRONTEX είναι αποκαλυπτικά.

Η αύξηση των παράνομων μεταναστών είναι 108% σε σχέση με το 2021 (42.831 καταγεγραμμένοι παράνομοι μετανάστες) παρόλη την ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ που γίνεται σε όλη την Ελληνική επικράτεια των συνόρων με την Τουρκία μετά το ΚΥΣΕΑ της 13 Δεκεμβρίου 2019 και την ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΗ σύσταση του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝΦΕΣ).

Οι 42.831 παράνομοι μετανάστες που έχουν εισέλθει στην χώρα μας είναι εθνικότητας: Συρία 8.563, Αφγανιστάν 4.705, Νιγηρία 3.950, Κονγκό 3.777, Τουρκία 2.998.

Επισημαίνεται ότι οι 42.831 είναι οι καταγεγραμμένοι στα ΚΥΤ ΕΠΙΣΗΜΑ και ΟΧΙ οι ΜΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ που παράνομα έχουν εισέλθει στην Ελλάδα.

Δικαιολογίες πλέον της μη επαρκούς επιτήρησης των συνόρων δεν μπορούν να υπάρξουν δεδομένου ότι νέο προσωπικό με συνοριοφύλακες – λιμενοφύλακες έχουν προσληφθεί, έχει διατεθεί ειδικός εξοπλισμός – ειδικά οχήματα – drones – ελικόπτερα – νέα σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Η επιχειρησιακή σχεδίαση και η επιχειρησιακή αντιμετώπιση θα πρέπει να περιλαμβάνει προσαρμογή σε ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ παράνομων μεταναστών ΠΡΙΝ την εμφάνισή τους στις όχθες του ποταμού Έβρου ή την εμφάνισή του στα ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΧΩΡΙΚΆ ΎΔΑΤΑ είτε από τα ηλεκτρονικά ίχνη των κινητών τηλεφώνων, είτε από ηλεκτρονικά ίχνη των θερμικών καμερών, drones, ελικοπτέρων
  2. Για τον λόγο αυτό ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ της ΕΥΠ θα πρέπει να εγκατασταθεί στον Έβρο και τα νησιά του Α. Αιγαίου μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις εμπλοκής μελών ΜΚΟ με διακινητές παράνομων μεταναστών.
  3. Επιβάλλεται ειδικός έλεγχος σε ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ που δρουν στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και έχουν ως πρωταρχικό σκοπό την υποκίνηση – πρόσκληση – διευκόλυνση των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα
  4. Θα πρέπει να εξετασθεί από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ η άμεση ΑΥΞΗΣΗ των ποινών των διακινητών των παράνομων μεταναστών με αυστηρότερες ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή.
  5. Επιδίωξη ΠΆΝΤΟΤΕ της πολιτείας θα πρέπει να είναι η ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ – ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ των παράνομων μεταναστευτικών ροών που θα έχει ως παρεπόμενο αποτέλεσμα την διακοπή λειτουργίας των ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ σε Έβρο και Νησιά του Α. Αιγαίου
  6. Η επίσπευση του Νομικού Πλαισίου χρησιμοποίησης των ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ του Νομού Έβρου και νησιών Α. Αιγαίου είναι επιτακτική. Οι εθνοφύλακες αποτελούν την πιο ενδεδειγμένη λύση ενίσχυσης επιτήρησης των συνόρων μαζί με συνδρομή όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  7. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να δημιουργήσει ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ παράνομων μεταναστών κυρίως στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων όπου υπάρχει συνωστισμός παράνομων μεταναστών ώστε να επανέλθει το κλίμα της αίσθησης της ασφάλειας των πολιτών
  8. Η συνεχής μείωσης των Ελλήνων πολιτών λόγω του δημογραφικού προβλήματος όπως αποτυπώθηκε στην απογραφή του 2021 σε σχέση με την διαρκή αύξηση του αριθμού των παράνομα εισερχομένων μεταναστών στη χώρα μας, έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πολλών παράνομων συμπεριφορών πολλές φορές ακόμα και με ειδεχθή ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
    Θεωρείται επομένως επιτακτική ανάγκη της ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ όλων των αλλοδαπών στην χώρα μας.