Πανηγυρισμοί Τραμπ και Χέιλι για απόλυση γνωστού παρουσιαστή

«Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί από τον ατζέντη μου ότι απολύθηκα από το CNN. Είμαι έκπληκτος», ανέφερε o Ντον Λέμον, ένας από τους γνωστότερους παρουσιαστές του καναλιού που ε3ίδε την πόρτα της εξόδου. «Έπειτα από 17 χρόνια στο CNN, θα πίστευα ότι κάποιος στη διοίκηση θα είχε την ευπρέπεια να μου το πει ευθέως», πρόσθεσε.

Στη δική του ανακοίνωση, το CNN αναφέρει ότι «χώρισαν οι δρόμοι» του δικτύου από τον Λέμον και ότι προσφέρθηκε στον παρουσιαστή η ευκαιρία να συναντηθεί με τη διοίκηση αλλά εκείνος προτίμησε να αναρτήσει μια ανακοίνωση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Το δίκτυο χαρακτήρισε «ανακριβή» την εκδοχή του Λέμον για τα γεγονότα.

Σε καμία από τις ανακοινώσεις δεν διευκρινίζονται οι λόγοι της αποχώρησης του Λέμον από το δίκτυο.

«Γιατί άργησαν τόσο πολύ;»

Ο παρουσιαστής εντάχθηκε στο δυναμικό του CNN το 2006. Παρουσίαζε επί οκτώ χρόνια την εκπομπή «Don Lemon Tonight» και προβλήθηκε ιδιαίτερα επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκαλούσε «ρατσιστή».

Ο Τραμπ χαιρέτισε την αποχώρηση του Λέμον από το CNN. Στην πλατφόρμα Truth Social που χρησιμοποιεί πλέον, ο πρώην πρόεδρος έγραψε: «Η μοναδική ερώτηση που θέτω είναι, γιατί άργησαν τόσο πολύ;».

«Υπέροχη ημέρα για τις γυναίκες, παντού»

Ο Λέμον επικρίθηκε δριμύτατα νωρίτερα φέτος, για τα σχόλια που έκανε στον αέρα, σε μια συζήτηση γύρω από την πρόταση που έκανε η Νίκι Χέιλι, η Ρεπουμπλικανή υποψήφια για το χρίσμα του κόμματος, η οποία ζήτησε όσοι είναι άνω των 75 και θέλουν να υπηρετήσουν στον Λευκό Οίκο να αποδεικνύουν ότι είναι διανοητικά ικανοί. Ο παρουσιαστής είπε τότε ότι και η ίδια η Χέιλι δεν είναι στην ακμή της ζωής της και ότι το άνθος της ηλικίας μιας γυναίκας είναι στα 20, στα 30, «ίσως και στα 40».

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για τα σεξιστικά σχόλιά του.

Σχολιάζοντας την απόλυσή του από το CNN, η Χέιλι έγραψε στο Twitter: «Υπέροχη ημέρα για τις γυναίκες, παντού».

Νωρίτερα σήμερα, ο Λέμον ήταν στον αέρα του CNN, στην εκπομπή «CNN This Morning» που άρχισε να την παρουσιάζει πριν από μερικούς μήνες μαζί με τις δημοσιογράφους Κέιτλιν Κόλινς και Πόπι Χάρλοου. Ο επικεφαλής του δικτύου, Κρις Λάιτ, είπε ότι το σόου θα συνεχιστεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ