Οι αγορές των… παθών: «Πίκρα» το πασχαλινό τραπέζι – Ακόμα και ο… γαύρος έφτασε τα 10 ευρώ!

Οι τιμές δεν σταματούν με τίποτα την ανιούσα πορεία τους και αυτό το Πάσχα θα είναι ακριβότερο από ποτέ για τους δύσμοιρους καταναλωτές, οι οποίοι ανεβαίνουν το δικό τους «Γολγοθά». Των αγορών.
Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται φέτος να ξοδέψουν τουλάχιστον 12,6% παραπάνω χρήματα από το ήδη «ροκανισμένο» εισόδημά τους, καθώς το κόστος για ένα πασχαλινό γεύμα 6-8 ατόμων το οποίο πέρσι κόστισε 296,65 ευρώ, φέτος εκτινάχθηκε στα 334,05 ευρώ!

Με τα αμνοερίφια να κινούνται από 10 μέχρι 15 ευρώ, οι καταναλωτές που θα πάρουν ένα αρνί 10 κιλών, θα πληρώσουν στην καλύτερη περίπτωση 100 ευρώ, ενώ αν υπολογίσει κανείς και τα συνοδευτικά, είτε κρεατικά είτε τυροκομικά και λαχανικά, τότε ο λογαριασμός… τινάζει τη μπάνκα! Και δεν έχουν υπολογιστεί μέσα σε όλα αυτά, τα γλυκά…Πάντως, όσοι αυτές τις μέρες προτιμούν τα ψάρια για τη διατροφή τους, βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς ακόμα και ο «ταπεινός» γαύρος, έγινε είδος πολυτελείας!

Το Σάββατο του Λαζάρου στη Βαρβάκειο ψαραγορά, το κατά τα άλλα νοστιμότατο ψαράκι πωλούνταν από 7 μέχρι και 10 ευρώ, κάνοντας πολλούς καταναλωτές να… στρέφουν αλλού το βλέμμα τους.