Ν.Τόσκας στην ΕΡΤ: Το μεγάλο έγκλημα έχει μειωθεί

Στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας μιλώντας στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη και στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Άλλη διάσταση«.
«Η εγκληματικότητα», είπε, «αντιμετωπίζεται με μεγάλη σοβαρότητα. Το μεγάλο έγκλημα έχει μειωθεί, σε αντίθεση με την παραβατικότητα σε επίπεδο δρόμου, όπου τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα».
Ο κ. Τσόσκας ανέφερε ότι προσπάθειες του Υπουργείου επικεντρώνονται σε περιοχές που υπάρχουν προβλήματα σε καθημερινή βάση, όπως είναι το Μενίδι και άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Σημείωσε, ότι το πρόβλημα στο Μενίδι άρχισε να δημιουργείται τα προηγούμενα χρόνια και επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Τα προβλήματα στο Μενίδι» επεσήμανε υπουργός «δεν είναι μόνο αστυνομικής φύσεως αλλά και κοινωνικής», σημειώνοντας ότι «τα παιδιά των Ρομά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο».
«Πρέπει να δοθούν οι δυνατότητες, ώστε να μην ασχολούνται με την παραβατικότητα και να ανοίξουν άλλοι δρόμοι».
Για τους άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι και στο αίτημα του πατέρα του 11χρονου Μάριου, να διαλευκανθεί πλήρως ο θανάσιμος τραυματισμός του παιδιού του από αδέσποτη σφαίρα, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από την υπόθεση αυτή και πρόσθεσε ότι «συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη αλλά και οι προσπάθειες προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.
Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι «έχουν γίνει τεράστια βήματα για την αλλαγή νοοτροπίας στην αστυνομία και τη μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας» και εξήγησε ότι «έχει μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα, έχουν χτυπηθεί οι μαφίες και οι συμμορίες, για τις οποίες υπάρχει πολύ αυστηρή αντιμετώπιση».
Επεσήμανε επίσης ότι η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται τις συνθήκες εξαθλίωσης για να προσεγγίσει τους πολίτες. «Και αν θυμηθούμε και ιστορικά, ολοκληρωτικά καθεστώτα πού πάτησαν, σε ποιες μάζες πάτησαν για να ανέλθουν στην εξουσία. Πάτησαν ανάμεσα στα προβλήματα που δημιουργούνται σε εξαθλιωμένες περιοχές ή εκμεταλλεύτηκαν εξαθλιωμένους σε πολλές περιπτώσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι προβάλλουν «ζητήματα με μεταναστευτικό, ζητήματα και κινδύνους ανύπαρκτους “θα ‘ρθουν να μας καταλάβουν οι Σκοπιανοί” και διάφορα τέτοια φανταστικά σενάρια. Στηρίζονται στην υπερβολή, στηρίζονται σε θεωρίες συνομωσίας, στηρίζονται σε κινδύνους εξωπραγματικούς».
Πηγή:ΕΡΤwww.ert.gr

2018-06-20 14:05:01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ