Ν. Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αδειανό πουκάμισο – ‘Εχει παραδοθεί στην ακροδεξιά

«Αρκεί κανείς να κοιτάξει τα βίντεο στο διαδίκτυο με τις προφητείες περί πτώσης της κυβέρνησης και τη ρετσέτα της χούντας που δοκίμασε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για να καταλάβει» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και νέας αποστασίας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Για τα μέτρα του 2019, ο υπουργός είπε ότι «αυτά είναι μέτρα που θα θέλαμε να μην έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται». «Όταν είχαν προταθεί από το ΔΝΤ και πριν κερδίσουμε τα αντίμετρα η ΝΔ μας έλεγε «ψηφίστε τα σκέτα»» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι όταν τα δημοσιονομικά στοιχεία πηγαίνουν καλύτερα, υπάρχει αύξηση της απασχόλησης και καλύτερη κατάσταση στα ταμεία, αυξάνονται και οι δυνατότητες άσκησης πολιτικής και εκεί θα επανεξεταστούν όλα αυτά τα μέτρα.
«Το κλείσιμο του μνημονίου είναι η επισφράγιση της πορείας της κυβέρνησης και όλο αυτό προκαλεί την κατάρρευση του αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έλεγε ότι η χώρα θα καταστραφεί. Έχουμε μπροστά έναν χρόνο που τα θετικά αποτελέσματα της οικονομίας θα πυκνώνουν» τόνισε ο κ. Παππάς. «Η ΝΔ έχει πρόβλημα και διαθέτει ένα σκληρό μνημονιακό πρόγραμμα, το οποίο, υπό ομαλές δημοκρατικές συνθήκες και χωρίς την απειλή τής χρεοκοπίας, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Με απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων» πρόσθεσε.
«Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί μία ακροδεξιά ατζέντα των Σαμαρά-Γεωργιάδη, διατηρεί μία εμφυλιοπολεμική ατζέντα που της χρειάζεται για να διατηρεί το αφήγημά της και να μένουν ανοιχτές οι πληγές με την ΠΓΔΜ» σχολίασε.
Μιλώντας για την κυβερνητική πλειοψηφία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε ότι υπάρχει καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, θα περπατήσουμε παρακάτω, αυτή είναι η κυβέρνηση που σε αυτήν την τετραετία θα ρίξει την ανεργία κάτω από το 20% και την επόμενη κάτω από το 10%» υπογράμμισε.
Αναφορικά με την παραίτηση του πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη, χαρακτήρισε ανεξήγητο το γεγονός, όταν τη μία μέρα ο συγκεκριμένος βουλευτής χειροκροτούσε τον πρωθυπουργό και την άλλη μέρα είπε όσα είπε.
Μιλώντας για τη σχέση επιχειρηματιών με πολιτικά κέντρα, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι όσο η πολιτική και οι εκπρόσωποί της είναι επίφοβοι σε τέτοια σενάρια, τόσο οι επιχειρηματίες θα αποθρασύνονται. «Δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε ακόμα και οι συντηρητικοί πολιτικοί είχαν συγκεκριμένο τρόπο που έβλεπαν τα πράγματα. Τώρα υπηρετούν συγκεκριμένες ατζέντες με τρόπο απροκάλυπτο» παρατήρησε. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ διερωτήθη πώς είναι δυνατόν, όταν εταίροι του κόμματος τής κ. Γεννηματά, αλλά και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της είναι θετικοί προς το Μακεδονικό, εκείνη να κρατάει τέτοια στάση. «Είναι πολιτικά ανεξήγητη αυτή η στάση» υποστήριξε.
Όσον αφορά τα σενάρια περί στενής σχέσης με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε ότι «αυτό είναι πρόδηλο της κατάστασης που βρίσκονται ορισμένοι που ανακοινώνουν και διαρρέουν αυτά τα ζητήματα». «Είχα καλεστεί στα βραβεία νεοφυών επιχειρήσεων στο Ζάππειο, που αναβλήθηκαν λόγω των συνθηκών της κακοκαιρίας και των προβλημάτων στη Μάνδρα. Έτσι, κάθισα και ήπια έναν καφέ με τον κ. Μίχαλο, ο οποίος έχει συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο και είναι άνθρωπος της κεντροδεξιάς παράταξης.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-29 13:30:26

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ