ΝΔ: Έντονη ανησυχία για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα (video)

Μεγάλη ανησυχία εκφράζει η ΝΔ για την αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο, σε συνδιασμό με την ανευθυνότητα, που όπως λέει, δείχνει η κυβέρνηση. Για την Πειραιώς το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει με ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό ζητήματα κρίσιμης σημασίας για την εθνική ασφάλεια.
«Οταν μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη και τα εθνικά θέματα με τέτοια επιπολαιότητα είναι προφανές ότι είναι και επικίνδυνη», σημειώνουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.
Η συγκεκριμένη κριτική γίνεται με αφορμή κυρίως το περιστατικό της Ρω, ο χειρισμός του οποίου -για την ΝΔ- ήταν κάκιστος, καθώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Κυβέρνηση επέλεξε να κάνει κάτι ακατανόητο: Να τοποθετηθεί για το θέμα μέσω ανεπίσημων διαρροών που δημιούργησαν επιπλέον ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με αυτές, το τουρκικό ελικόπτερο αφενός φέρεται να μην παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και αφετέρου αναφέρεται ότι δόθηκε εντολή στις στρατιωτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.
Εάν δεν υπήρξε από το τουρκικό ελικόπτερο παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου, γιατί δόθηκε εντολή προειδοποιητικών πυρών; Είναι ένα από τα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ και κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για καθυστερημένη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση στην Πειραιώς δεν προτίθενται να σηκώσουν τους τόνους της κριτικής για θέματα που άπτονται της έντασης στο Αιγαίο, παρόλα αυτά, όμως η ανησυχία υπάρχει.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής
Σχετική είδηση: Τζανακόπουλος: Ψυχραιμία και εγρήγορση έναντι της τουρκικής προκλητικότηταςwww.ert.gr

2018-04-11 11:15:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ