Ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης: Τουλάχιστον 8 πρόσφυγες νεκροί

Ανοιχτά των ακτών της Λιβύης ανατράπηκε σκάφος με αποτέλεσμα δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό να βρεθούν στο νερό. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σχεδόν άλλοι 100 διασώθηκαν. Αυτό ανέφερε το τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου.

Τα πτώματα ξεβράστηκαν στην ακτή κοντά στη λιβυκή πόλη Καστελβέρντε 40 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης μετά τη βύθιση του σκάφους χθες Τρίτη, σε ένα συμβάν που προστίθεται στον αυξανόμενο αριθμό των ναυαγίων που έχουν οδηγήσει στον θάνατο δεκάδες μετανάστες στη Μεσόγειο τον τελευταίο χρόνο.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις σημειώνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή έχει αυξηθεί μετά την πανδημία, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από την περίοδο 2014-2015.

Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο που διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αυτόπτες μάρτυρες του ναυαγίου είπαν πως σχεδόν 150 άνθρωποι είχαν στοιβαχτεί στο σκάφος με την ελπίδα να φθάσουν στην Ιταλία. Σήμερα, εργαζόμενοι στην Ερυθρά Ημισέληνο φορώντας προστατευτικές στολές τοποθετούσαν πτώματα πνιγμένων μέσα σε πλαστικές σακούλες.

REUTERS/Stringer

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters