Μarket Pass: Ποιο το ύψος της επιδότησης – Ποια τα κριτήρια για τους δικαιούχους (video)

H φοροτεχνικός Φιλοθέη Μακριδάκη μίλησε στις «Συνδέσεις» για την έκτακτη οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης, το Market Pass, δίνοντας συμβουλές για το πώς οι δικαιούχοι του μηνιαίου επιδόματος θα πάρουν το μέγιστο των χρημάτων.«Για να μπορέσετε να λάβετε το μάξιμουμ των χρημάτων, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το κινητό σας έχει τη δυνατότητα NFC (Νear Field Communication). Για να γίνει θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του κινητού. Στην αναζήτηση θα επιλέξετε NFC ώστε να είναι ενεργοποιημένο» ανέφερε η κ. Μακριδάκη περιγράφοντας τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να πιστωθούν, μέσω του κινητού τηλεφώνου, τα χρήματα στην άυλη ψηφιακή μας κάρτα.

Όπως σημείωσε η φοροτεχνικός η διάρκεια της επιδότησης θα είναι από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2023 με τη μηνιαία επιδότηση να κυμαίνεται από 22 € έως 100 € και εξαμηνιαία επιδότηση από 132 € ως 600 €.

«Η πρώτη πληρωμή θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου και οι επόμενες πληρωμές την πρώτη εβδομάδα εκάστου μηνός» διευκρίνισε η φοροτεχνικός.

Όπως επισήμανε η κ. Μακριδάκη σε περίπτωση που οι πολίτες δεν έχουν κάποιο «έξυπνο» κινητό που στις ρυθμίσεις του να έχει τη δυνατότητα για ασύρματες πληρωμές μέσω της τεχνολογίας NFC, τότε θα λάβουν το 80% των χρημάτων με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να διευκρινίσει, ότι οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

Mε το Market Pass ένα μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση, ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ, μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης 32 ευρώ, μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα 42 ευρώ, ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης, 42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση και ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονονεϊκές οικογένεια δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιλέον παιδί. Ως προς τα περουσιακά στοιχεία των δικαιούχων αυτά είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr. Το Market Pass θα μπει σε εφαρμογή από τον ερχόμενο μήνα, με το συνολικό κόστος της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών να ανέρχεται σε 600 εκατομμύρια, τα οποία προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων που έχουν τα διυλιστήρια.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης: