Μυστήρια εξαφάνιση δύο σπάνιων πιθήκων από τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η εξαφάνιση δύο μικρών πιθήκων από τον ζωολογικό κήπο του Ντάλας, με αποτέλεσμα η αστυνομία του Τέξας να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ υφίστανται υποψίες ότι τους έκλεψαν. Σημειώνεται ότι η εν λόγω εξαφάνιση συμβαίνει μετά τον παράξενο θάνατο ενός γύπα και την δραπέτευση μιας νεφελώδους λεοπάρδαλης.

Για παραβίαση του περιβόλου εκ προθέσεως έκανε λόγο ο ζωολογικός κήπος, που ανέφερε ότι δυο αυτοκρατορικοί λεοντοπίθηκοι εξαφανίστηκαν. «Πιστεύουμε ότι τα ζώα απομακρύνθηκαν σκόπιμα» από τον ζωολογικό κήπο, εξήγησε η αστυνομία του Ντάλας, χωρίς να κατονομάσει κάποιον ύποπτο. Αυτά τα μικρόσωμα πιθηκάκια με τα άσπρα μουστάκια, που ζουν στα δάση της Νότιας Αμερικής. «συνήθως δεν απομακρύνονται από το σπίτι τους». Παρά τις έρευνες στη γύρω περιοχή μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος τους.

Οι πίθηκοι αυτοί γίνονται συχνά στόχος κλεφτών. Πολλοί είχαν κλαπεί από ένα καταφύγιο στη βόρεια Γαλλία το 2016, από ένα άλλο στη νοτιοανατολική Γαλλία το 2011 και από τον ζωολογικό κήπο του Μπλάκπουλ, στη Βρετανία, το 2014.

Ο ζωολογικός κήπος του Ντάλας έχασε την περασμένη εβδομάδα έναν γύπα, τον Πιν, που βρέθηκε νεκρός με ένα «παράξενο» τραύμα, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατός του δεν οφειλόταν σε φυσικά αίτια. Στις 13 Ιανουαρίου ένας σπάνιος πάνθηρας το έσκασε από μια τρύπα που ανοίχτηκε σκόπιμα στην περίβολό του. Λίγο αργότερα υπάλληλοι ανακάλυψαν μια παρόμοια τρύπα στο κλουβί των σεμνοπιθήκων, ένα είδος πιθήκων της Ασίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP