Μεταξύ 16-20 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

Οι δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση των δανείων που έχουν λάβει απο τον τέως ΟΕΚ μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που τοποθετείται μεταξύ 16 και 20 Απριλίου τόνισε ο Ανδρέας Νεφελούδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην εκπομπή Απευθείας της ΕΡΤ1.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για δάνεια που έχουν δοθεί απο τα ίδια κεφάλαια του τέως ΟΕΚ ενώ αργότερα θα έλθει η ρύθμιση για τα τραπεζικά δάνεια στα οποία επιδοτείται το επιτόκιο.
Ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι διαγράφονται τα χρέη των δανειοληπτών έως 6000 ευρώ ενώ πρόσθεσε πως η διαγραφή αφορά το 40% και άνω των 82.000 οικογενειών δανειοληπτών που επηρεάζονται. Επίσης διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας και οι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η επιτροπεία τελειώνει τον Αύγουστο και η χώρα θα έχει την αυτονομία να νομοθετεί, προσθέτοντας ότι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων έχει νομοθετηθεί απο τον περασμένο Μάιο-Ιούνιο με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Οοσν αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και οι τελευταίοι θα πρέπει να κατανοήσουν την νέα ελληνική πραγματικότητα της πληθώρας των νέων συλλογικών συμβάσεων, κλαδικών και επιχειρησιακών, από την αρχή του 2018.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1
Εκπομπή: Απευθείαςwww.ert.gr

2018-04-11 11:12:06

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ