Μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό: Οι ελληνικές θέσεις

Με τις πάγιες ελληνικές θέσεις, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου, με δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα προσέλθει στη σημερινή άτυπη συνάντηση εργασίας για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκές και όχι μονομερείς πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο καθώς και συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης προσφύγων και μεταναστών.
Την άτυπη συνάντηση εργασίας συγκαλεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σε αυτή αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ενόψει της ευρύτερης συζήτησης για αυτά τα θέματα που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή (28 και 29 Ιουνίου) στις Βρυξέλλες.
Η άτυπη συνάντηση θα γίνει στο κτίριο Berlaymont, όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι αφίξεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα πάρουν μέρος είναι προγραμματισμένες για τις 15.30 ώρα Ελλάδας, η έναρξη των εργασιών για τις 16.05 και η λήξη περίπου στις 20.00.
Την ίδια ώρα, Γαλλία και Ισπανία προτείνουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε ευρωπαϊκό έδαφος ήδη από την αποβίβαση των μεταναστών, με τον Γάλλο πρόεδρο να τάσσεται υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες. Την ίδια ώρα, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε αντιπαράθεση με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, που είναι υπέρμαχος μιας σκληρής στάσης στο προσφυγικό.
Εν τω μεταξύ, δύο πλοία με 343 μετανάστες ενδέχεται να συναντηθούν στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Μάλτας, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποια διπλωματική λύση για τους εκατοντάδες ανθρώπους που μεταφέρουν, λόγω της άρνησης Ιταλίας και Μάλτας να επιτρέψουν τον ελλιμενισμό τους.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Ταγιάνι: Τα εθνικά συμφέροντα απειλή για την επιβίωση της ΕΕwww.ert.gr

2018-06-24 07:51:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ